Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

75. ročník udílení cen Emmy budou moct Češi sledovat v přímém přenosu. Galavečerem provede Libor Bouček

Ceny Emmy
14. ledna 2024 | 06:00

Letos to bude 75. ročník galavečera udílení prestižních cen Emmy, které dostanou ti nejlepší tvůrci, již dokázali televizní diváky zaujmout v hlavním vysílacím čase. Čeští diváci budou moct galavečer sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Spektrum Home 16. ledna od 1.00 do 5.00 hodin středoevropského času a celým slavnostním programem je provede moderátor Libor Bouček.

Volejte Saulovi je jedním z nejoblíbenějších seriálů stanice AMC. I proto byl vybrán mezi nejlepší v kategoriích Vynikající dramatický seriál, Vynikající herec v hlavní roli v dramatickém seriálu a Vynikající herečka ve vedlejší roli v dramatickém seriálu. Celkem získal 8 nominací.

Předávání cen Emmy, které je známé také jako "televizní Oscaři", se bude vysílat v přímém přenosu v zemích střední Evropy, a to včetně České republiky, Slovenska, Rumunska, Maďarska, Slovinska, Chorvatska, Srbska a Bulharska. 75. ročník předávání cen Emmy ocení americké televizní pořady vysílané v hlavním vysílacím čase mezi 1. červnem 2022 a 31. květnem 2023.

O nejlepších rozhodnou odborníci Americké televizní akademie, která má zhruba 20 000 členů. V Česku budou moct celý galavečer fanoušci sledovat na televizní stanici Spektrum Home za doprovodu oblíbeného moderátora Libora Boučka.

Slavnostní předávání cen se letos uskuteční v losangeleském divadle Peacock Theatre a moderovat ho bude komik Anthony Anderson. Ten se objevil ve filmech Já, mé druhé já a Irena, Scary Movie 3, Klokan Jack a v minulosti získal sedm nominací na cenu Emmy za nejlepšího herce v hlavní roli v komediálním seriálu, tři nominace na cenu Zlatý glóbus a tři nominace na Cenu kritiků za svou populární roli v seriálu Black-ish. „Když jsou nedávné problémy našeho průmyslu za námi, můžeme se vrátit k tomu, co máme rádi: oblékání se do krásných rób a dostávání cen. Neexistuje lepší slavnostní okamžik, který by spojil tvůrčí komunitu, než 75. ročník udílení cen Emmy,“ uvedl s odkazem na nedávnou stávku hollywoodských scenáristů moderátor Anthony Anderson.

Slavnostní ceremoniál začne v úterý 16. ledna v 1 hodinu ráno středoevropského času průvodem po červeném koberci. Ceny se pak budou předávat mezi 2. a 5. hodinou. V úterý večer ve 22.00 bude také odvysílána 60minutová rekapitulace ze slavnostního večera.

Společnost AMC Networks získala 8 nominací:

Volejte Saulovi získalo 7 nominací a jednu nominaci získala nová sezona souvisejícího web seriálu Volejte Saulovi Film Maker Training. Dále byl pak nominován pořad z portfolia AMCNI Život v sevření mrazu, který se stal vlajkovou lodí seriálů televizní stanice Spektrum. Ten získal 2 nominace.

Program 75. ročníku předávání cen Emmy

1.00 až 2.00 | Slavní na červeném koberci

2.00 až 5.00 | Slavnostní předávání cen Emmy

22.00 až 23.00 | 60minutový sestřih z galavečera

Nominace na cenu Emmy 2023 – kategorie:

· Nejlepší dramatický seriál

· Nejlepší herec v hlavní roli dramatického seriálu 

· Nejlepší herečka ve vedlejší roli dramatického seriálu 

· Nejlepší scénář dramatického seriálu 

· Nejlepší mix zvuku

· Nejlepší obrazový střih

· Nejlepší krátký komediální, dramatický nebo varietní seriál 

Autor: red, Žaneta Podlahová