Je samozřejmě možné nechat fotografie v digitální podobě. Rozhodně však své fotografie nenechávejte na paměťové kartě ve fotoaparátu! Zálohujte si je na CD nebo DVD média, v počítači nebo ještě lépe na externí paměťová zařízeni – USB flash disk nebo na pevný disk s dostatečnou kapacitou. K externímu hard disku je potřeba dodat, že je velice náchylný na mechanické poškození, jeden pád na zem vás může připravit o veškerá uložená data! Takže pozor!

Pochlubte se fotkami

Fotografiemi se většinou člověk rád pochlubí svým známým. Internet v tomto ohledu nabízí spoustu služeb. Sociální síť Facebook zná v dnešní době téměř každý, vámi nahrané fotografie se zobrazí všem přátelům, kteří je mohou následně komentovat. Podobně funguje i v Česku méně známá síť Flickr, kde vaše fotografie může vidět celý svět. Skvělým řešením, jak se pochlubit fotografiemi rodině a přátelům, je vytvořit si svou CEWE FOTOKNIHU!

Vytvořte si svou CEWE FOTOKNIHU

Vynález fotografie byl pro lidstvo velice důležitým vynálezem. Jak ale zařídit, aby důležité životní události a neopakovatelné zážitky byly zaznamenány a uchovány natrvalo? Ročně přicházíme o miliony fotografií, které byly původně uchovávány pouze v digitálních datech. Může jít o havárii počítače, nečitelné CD nebo například omylem smazaná paměťová karta. Co tedy udělat proto, abychom o své digitálním fotoaparátem nafocené zážitky nepřišli? Rada je jednoduchá: vybrat alespoň ty nejcennější snímky a udělat z nich klasickou fotografii. Tu pak bezpečně uložit do fotoalba. Anebo je zde ještě jedna „moderní možnost“.

Udělat z výběru nejdůležitějších fotografií klasickou knihu. Tu na rozdíl od fotoalb můžete doplnit tematickou grafikou a doprovodnými texty. K její přípravě potřebujete program do počítače, který si můžete zcela zdarma a v plné verzi stáhnout na www.cewe-fotokniha.cz. Na těchto stránkách si můžete prohlédnout již více než 700 knih lidí, kteří již svůj archiv v podobě CEWE FOTOKNIHY mají nebo se zapojit i do soutěže Česká CEWE FOTOKNIHA 2010 a soutěžit o hodnotné ceny.

Jak ukázat fotografie návštěvě u vás doma?

Moderní televize s plochou obrazovkou LCD nebo plazmy nabízejí mnohem více než jen sledování filmů nebo televizních pořadů. Většina modelů i v cenové relaci kolem 10 000 je dnes vybavena USB rozhraním známým z PC. Panasonic má naproti tomu čtečku paměťových karet SD. Není nic jednoduššího než nahrát své fotografie z počítače na flashku, připojit ji k televizoru a kochat se obrázky z dovolené na veliké obrazovce! Příbuzní nebo kamarádi budou jen tiše závidět.

Stejnou službu poskytne i standardní DV

D přehrávač za 1000 korun, do kterého stačí vložit vypálené CD s fotkami, a na obrazovce televize si vše v pohodlí doma prohlédnout. Technologie jde stále kupředu a vysoké modelové řady televizorů lze připojit i bezdrátově (pomocí Wi-Fi) k internetové síti. Uživatel se tak ihned dostane do svého počítače a zobrazí si požadovaný obsah jako jsou právě fotografie nebo video z dovolené.

Fotoalbum, které vám předpoví počasí

Další možností jsou digitální fotorámečky. Pryč jsou časy, kdy noční stolky nebo vitrínky zdobily rámečky s jedinou vyvolanou fotografií. Dnes si na LCD obrazovce fotorámečku můžete prohlížet celou galerii! Rámečky v moderním designu jsou zajímavým doplňkem domácnosti 21. století. Vyrábějí se modely i s příjemnou úhlopříčkou 25 cm nebo 30 cm, kde postřehnete každý detail.

Prohlížejte si tisíce fotografií na digitálním fotorámečku
Autor: philips

Digitální fotorámeček má vlastní paměť, kam je možné nahrát vaše fotografie, popřípadě lze připojit USB flashku nebo paměťovou kartu. Je to snadné! Na obrazovce poté dokola běží prezentace nahraných fotografií.

Takovýto jednoduchý rámeček lze pořídit i za 1400 Kč. Vyšší modelové řady blížící se svou cenou i k 5000 zvládají přehrávání videí nebo hudby, mají spojení přes Bluetooth, fungují i jako malé televize nebo si z internetu stahují informace třeba o počasí.

 

Vytiskněte si oblíbené fotografie ve špičkové kvalitě
Autor: Canon

Vytiskněte si jednoduše své fotografie doma

Pokud si chcete nadále schovávat vytištěné fotografie a řadit si je do rodinných alb, není nic jednoduššího než se spojit se specializovanou firmou, která vám vše

 

zařídí. Tisková kvalita takovéto fotografie je nejlepší a pořizovací náklady nejnižší. U fotografií standardní velikosti se cena pohybuje kolem tří korun za kus.

Dnes již ale nemusíte nikam chodit a vše si zajistit v pohodlí domova! Předně je nutné zmínit, že při nákupu tiskárny se opravdu nevyplatí šetřit! Levné multifunkční tiskárny se dají sice pořídit do tisíce korun a kvalita vytištěných fotografií je velice slušná, ale náklady na tisk se u nich vyšplhají i k dvaceti korunám za jednu fotografii!

Na vině je použití pouze dvou tonerů (zásobníků barev) - jeden s černou barvou a druhý s ostatními tiskařskými barvami, které musíte velice často měnit. Pokud vám v barevném toneru dojde jen jedna složka (například modrá), musíte vyměnit zásobník celý. To velice zatěžuje vaši peněženku. U lepších modelů se čtyřmi oddělenými tonery (CMYK barvy) stojí jedna fotografie přibližně deset korun.

Samozřejmě hodně záleží na kvalitě (gramáži) fotografického papíru, která může ovlivnit jak kvalitu výsledného tisku, tak i cenu. Uvedené ceny tisku jsou počítány s papírem lepší kvality, jehož cena se pohybuje kolem 250 korun za balení o 100 kusech.

Kvalita jako od profesionálů

Kvalitnější tiskárny zaměřené pouze na tisk fotografií obsahují náplně i se speciální barevné odstíny, čímž docílí dokonalých živých fotografií. Cena fotografie opět trošku klesá, zhruba o korunu. Takováto tiskárna se dá pořídit i za přijatelných 3500 Kč, ale existují i modely výrazně dražší. Na tiskárnách často naleznete i malý display, na kterém zkontrolujete kvalitu fotografie, popřípadě ji upravíte. Lze například odstranit červené oči od blesku nebo fotky pootočit. Fotografie v domácím albu vám bude dělat radost až do konce života. Volba je jen na vás.

577881:gallery:true:true