Kdo to neviděl na vlastní oči, těžko uvěří! Letošní přehlídka byla plná impozantních novinek z oblasti televizorů, informačních technologií, telekomunikací a bílé techniky. Nic se však ani zdaleka nepřiblížilo hysterickému zájmu návštěvníků o trojrozměrné obrazovky. Kdo z výrobců je ve svém portfoliu nenabízel, jakoby na berlínské výstaviště snad ani nepatřil. Zatímco největší světoví výrobci Samsung, Panasonic, Sony nebo Philips praskali ve švech, ostatní museli o přízeň hostů tvrdě bojovat. Barvy Česka hájil na veletrhu výrobce navigačních systémů Dynavix.

1) 3D bez brýlí

Philips představil televizor s trojrozměrným obrazem, k jehož sledování nepotřebujete žádné brýle. Finální verze by se mohla na trhu objevit během tří až pěti let.

Philips představil televizor s 3D obrazem, na jehož sledování nepotřebujete žádné brýle. Finální verze by se mohla na trhu obejvit během tří až pěti let.
Autor: Valenta Vít

2) Dva v jednom

Jedno zařízení pro všechno představila na berlínském veletrhu společnost Samsung. Hybridní televizor pomocí technologie Internet@tv kombinuje příjem televize s internetem bez připojení k počítači.

Hybridní televize
Autor: Valenta Vít

3)    Do sucha i do vody

Pánský elektrický holicí strojek SensoTouch 3D nabízí dokonalé oholení. Suché a mokré těsnění Aquatec nabízí možnost pohodlného oholení na sucho stejně jako osvěžující mokré oholení s využitím gelu nebo pěny pro zvýšené pohodlí pokožky.

Je jen na vás, zda zvolíte mokré či suché holení.
Autor: Valenta Vít

4) Dokonalý zvuk

Vysoce kvalitní a revoluční reproduktor Make 01 je ve tvaru pyramidy a je voděodolný. Mění barvy podle vašeho přání. Hodí se jak do obýváku, tak i na zahradu nebo třeba k bazénu. Díky svým vlastnostem je zvuk ze všech úhlů naprosto čistý.

Rozměry Make 01 jsou 710 x 850 mm a je řízen pomocí dálkového ovládání.
Autor: Valenta Vít

5)    Obraz jako živý

Panasonic představil první videokameru pro natáčení 3D snímků. Stačí nasadit 3D objektiv a vaše vzpomínky získají další rozměr. Videozáznam lze přehrát i na běžných televizorech v 2D. K dostání bude ještě letos za více než 25 tisíc korun.

Tato krasavice se bude už tento rok prodávat za více než 25 tisíc Kč.
Autor: Valenta Vít

6) MP3 do vody

Sony přináší jedinečný voděodolný MP3 přehrávač, který si připevníte k hlavě. Vydrží neuvěřitelných 11 hodin bez dobíjení a na dobití 90 minut stačí pouhé 3 minuty! Za 2GB přehrávač zaplatíte cca 1700 Kč. Za dvojnásobnou paměť si připlatíte zhruba tři stovky.

Za 2GB přehrávač je cca 1700 Kč. Za dvojnásobnou paměť si připlatíte zhruba 300 Kč.
Autor: Valenta Vít

7)    Televize, nebo ovladač?

Novinka od Samsungu má displej, na kterém můžete sledovat vybraný kanál z televize nebo Blue-ray přehrávače. Dálkové ovládání funguje jako domácí kapesní videopřehrávač, který si můžete vzít třeba do postele. Ovládání umožňuje sledovat jakýkoliv televizní kanál nezávisle na tom, který běží na obrazovce.

Ovládání umožňuje sledovat jakýkoliv televizní kanál, nezávisle na tom, který běží na obrazovce.
Autor: Valenta Vít

8) Přímo v akci

Sony propagoval vlastní herní platformu PlayStation 3, která podporuje hraní ve 3D už několik měsíců. Od října by však Playstation 3 měl být schopný přehrát i 3D filmy na discích Blue-ray.

Sony samozřejmě propagoval vlastní herní platformu PlayStation 3, která podporuje hraní ve 3D už několik měsíců.
Autor: Valenta Vít

9) Tužka Jamese Bonda

Propisovací tužka od Seguly je multifunkční propisovačka, která dokáže fotit nebo natáčet videa včetně kvalitního zvuku. Taky může posloužit jako flashdisk o kapacitě 2 GB. Na trhu se prodává za cca 1500 Kč.

Za takovouto tužku by se nestyděl ani James Bond.
Autor: Valenta Vít

10) Televize v autobusu

Pro příznivce různých designů připravila společnost Hannspree televizi ve tvaru doubledeckeru s Full HD rozlišením. Rozhodně se nejedná o jedinou ulítlou designovou televizi v nabídce firmy, vyrábí se i podobně laděné modely například ve tvaru plyšových zvířat.

Pro příznivce různých designů připravila společnost Hannspree televizi ve tvaru doubledeckeru s Full HD rozlišením.
Autor: Valenta Vít

11) 1. tablet, který umí fotit a točit videa

iPad od Applu má silné konkurenty. Korejský Samsung představil tablet Galaxy, který umí snad všechno, co kapesní počítač umět má. Je menší a lehčí (380g), umí fotografovat a natáčet videa. Přehrávat vydrží 7 hodin a nabízí plnohodnotnou navigaci.

Tablet Galaxy má sedmipalcový multidotykový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů. Velmi pohodlně se drží v jedné ruce.
Autor: Valenta Vít

12) Tablet od Toshiby

Tablet od Toshiby se rozhodl jít opačnou cestou a je naopak větší a těžší než klasický iPad. Nechybí mu však lepší konektivita, USB 2.0 a vestavěná webkamera. Předpokládaná cena 20 tisíc.

Tablet Folio 100 má zabudovanou webovou kameru s rozlišením 1,3 megapixelu
Autor: Valenta Vít

13) Obrazovka tenká jako nit

Nový OLED televizor od LG má na šířku neuvěřitelných 2,9 mm. To vše při Full HD rozlišení 1920 x 1080 a podpoře 3D zobrazování. Prodej tohoto modelu má být zahájen příští rok a cena by neměla přesáhnout 150 000 Kč.

Nejtenčí televizor na světě
Autor: Valenta Vít

14) Elektronická kniha uchová až 1200 knih

Ultralehká elektronická kniha od Sony zaujme svým 5” dotekovým displejem, přijatelnou velikostí, nízkou váhou a výdrží baterie. Ta dokáže pracovat na jedno dobití až dva týdny v kuse.

Sony Reader uchová až 1200 knih či dokumentů.
Autor: Valenta Vít

15) Navigace do auta v HD rozlišení

Nejznámější výrobce navigací, firma Tom Tom, ukázala na veletrhu v Berlíně svůj největší klenot pětipalcovou navigaci Go Live 1005, která potěší nejen magnetickým držákem, ale především službou poskytující informace o stavu dopravy na silnicích v HD rozlišení. Odhadovaná cena 7 500 Kč.

Přenosná navigace typu Go Live 1005 se začne prodávat v říjnu za cca 7 500 Kč.
Autor: Valenta Vít