Design především

Výrobci předně v dnešní době kladou důraz nejen na použité technologie a kvalitní obraz ale také na moderní design, který zaujme na první pohled. Pryč jsou časy, kdy televize byla jen plastová bedna, která zabrala spoustu místa a nejlepší bylo ji schovat do nábytkové stěny. Televizory od Samsungu dnes mají například tloušťku jen 3 cm a jsou téměř bez rámečku. Jejich povrch zdobí imitace dřev

Ukázka moderního designu v podání Samsungu
Autor: www.samsung.com
a nebo se vyrábí i ve stylové bílé barvě. Často se používá barevný přechod z klavírní černi do temně červené. Philips sází u některých modelů na chromovaný povrch. Televize na zdi se pak stává bez nadsázky uměleckým dílem, které rozzáří každý interiér.

Hraní her s atmosférou jako nikdy předtím

LCD obrazovky nebo plazmy lze bez problémů spojit video kabelem přímo s počítačem a používat je jako obří monitory. Toho často využívají firmy pro různé prezentace. Doma tak můžete sledovat filmy a nebo hrát počítačové hry. Zkuste si pozdě v noci zahrát hororovou akci na televizi s úhlopříčkou 127 cm! Atmosféru posilněte hlasitým domácím kinem a zažijete něco neskutečného.

Nenechte se omezovat, možností je spousta!

Majitel televize se dále už nemusí omezovat na stanicemi vysílané televizní pořady. V době internetu má spousta lidí počítač přeplněný filmy nebo může sledovat videa na YouTube nebo jiných serverech. Výrobci televizí toto vědí a vycházejí svým zákazníkům vstříc. Nemusíte nic vypalovat na DVD nosiče, stačí jen USB flashka popřípadě externí hard disk. Nebo napojte svoji televizi přímo na internet!

Většina televizí i v nižší cenové kategorii zvládá z USB rozhraní přehrávat video a to dokonce i ve vysokém rozlišení! Cena takového televizoru se samozřejmě odvíjí od velikosti úhlopříčky, ale obrazovka s dnes již běžnou velikostí 102 cm se dá pořídit za přijatelných 15000 Kč. Film v HD rozlišení má dvojnásobnou kvalitu oproti standartnímu filmu na DVD nebo běžnému televiznímu vysílání.

Jiné poněkud dražší modely – například Panasonic s úhlopříčkou 106 cm za 23000 Kč, zvládají na externí paměťová zařízení i nahrávat. Částěčně tak nahrazují funkci DVD rekordéru (popřípadě videorekordéru). Jednoduše k televizi připojíte hard disk a pořady, které byste jinak zmeškali se dle vašeho přání nahrají. Shlédnout je poté můžete kdykoliv.

Televize online

Další možnosti se otevírají při připojení televizoru na internetovou síť. Existují dva způsoby. Některé modely, které v obchodech nebo v technických specifikacích na internetu bývají označeny zkratkou DLNA, je možné spárovat s vaším počítačem. Jednoduše do televize připojíte LAN kabel, který se používá například do internetového modemu nebo rozbočovače (routeru) a v počítači nainstalujete výrobcem dodávaný program. Místo kabelu lze použít i Wi-Fi zařízení, které je povětšinou potřeba k televizoru přikupovat zvlášť. Od Samsungu stojí například necelé 2000.

Televize i počítač se spolu spárují a jediným stiskem na dálkovém ovladači se dostanete do sdílené složky, kde si můžete ukládat filmy, fotky nebo hudbu. Rychle, jednoduše a klidně

Funkce "Internet at TV" firmy Samsung
Autor: www.samsung.com
i bez tahání a zapojování kabelů se dostanete k obsahu vašeho počítače, aniž byste vstávali z pohovky

Poslední vychytávkou, se kterou firmy přicházejí, je přístup přímo na internet. Mezi lidmi existuje chybná představa, že v televizoru je nainstalován internetový prohlížeč. Není! Každá firma má své zvláštní rozhraní, které nabízí přístup na různé webové stránky.

Jedná se povětšinou o zpravodajské servery, předpovědi počasí a YouTube obsahující miliony videií z celého světa. Dále sociální sítě jako je Facebook nebo Twitter. K televizoru připojíte klávesnici a jednoduše komunikujete s přáteli. Panasonic nabízí přístup do video archivu televize Nova, Samsung naopak ČT. Výrobci nabídku webových stránek neustále rozšiřují, Blesk.cz nyní jedná o spolupráci s firmou LG.

Televize už umí i telefonovat!

Díky připojení na internet se například s televizorem Panasonic dá i telefonovat přes aplikaci Skype, kterou mnoho lidí velice dobře zná. Je nutné pouze přikoupit speciální web kameru se zabudovanými vysoce citlivými mikrofony a můžete opět v pohodlí domova komunikovat se svými přáteli. Obraz je přenášen v HD rozlišení takže máte pocit, že s člověkem hovoříte tváří v tvář. Web kamera stojí přibližně 5000 Kč.