V Praze 8 se v sobotu 22. dubna uskuteční charitativní běh, který své účastníky pošle do háje. Dějištěm se totiž stane Čimický háj, kde se milovníci běhu utkají hned ve dvou disciplínách. Muži i ženy v oddělených kategoriích poběží nejdříve v botách, poté proběhne závod naboso.

Organizátoři zvou celé rodiny s dětmi. Událost odstartuje v 10 hodin dopoledne, kdy nadšenci budou na jednokilometrové trase plnit předem připravené úkoly. Na místě nachystají organizátoři pro ty nejmenší také speciální dílnu.

Pro zájemce z řad dospělých bude kromě pětikilometrového běhu čekat také chůze po skle a žhavém uhlí. Počítá se také s hodinovou dvoukilometrovou vycházkou po háji, kde pořadatelé zájemcům odhalí taje ze světa chůze a běhu naboso.

Startovné v běhu činí 250 korun, v případě registrace předem je cena o 50 korun nižší. Příspěvkem pomůže každý účastník veřejné sbírce „Pro Čimický háj“, která si klade za cíl vybudovat v místním lese naučnou stezku a chránit přírodu ve zdejším přírodním koutku.

Běh je už tradičně symbolem nad rámec sportu. V květnu se koná další akce ve Stromovce, kde účastníci poběží pro Paměť národa:

3325151:full:true:true