Hájovna na Kamýku potřebuje podle informací místní radnice kompletní rekonstrukci dlouhodobě. V současnosti se od myšlenky přechází k činům a začal vznikat projekt, podle kterého se revitalizace bude řídit.

Z lesoparku má zmizet plechové oplocení, samotný stavebně nevyhovující objekt hájovny a další nežádoucí provizorní stavby a přístavby, které se v současnosti na místě nacházejí. Ohraničení areálu vznikne zcela nové a s ním také modernizovaný zookoutek. Postaví se nová hájovna se zázemím pro zaměstnance Lesů hlavního města Prahy, kteří se o prostory starají.

V rámci projektové dokumentace se v současnosti připravují detaily revitalizace. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by se ještě letos stihnout realizovat úpravy zookoutku pro zvířata, kde se má nacházet voliéra s bažanty. Počítá se také s výběhy pro už přítomné kozy kamerunské a přibýt má jedna specialita, totiž tři jeleni sika Dybowského.

V nadcházejícím roce by se mělo přikročit k realizaci samotné budovy nové hájovny. V budoucnu se v areálu počítá s prostory pro ekologickou výchovu nebo zázemím pro lesní mateřskou školku. Celá investice bude stát zhruba 4,5 milionu korun.