Měla to být běžná cesta metrem, změnila se však v souboj mezi dívkou a neznámým mužem, který chtěl nic nečekající oběť znásilnit. Tomu začátkem dubna ale zabránil strojvedoucí. 

„Od začátku dubna pracují kriminalisté na případu, při kterém zatím neznámý muž zaútočil na dívku ve vagonu metra. Krátce před půlnocí si vyhlédl dívku, která čekala na soupravu metra ve stanici Motol,“ okomentoval situaci policejní mluvčí Jan Daněk. 
Video
Video se připravuje ...

Dívka před mladíkem prchala z vagonu do vagonu, chtěl ji znásilnit. Pomohl strojvedoucí metra. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Když metro přijelo, dívka nastoupila do vagonu a za ni také tento muž. Protože s ním nechtěla být sama v jednom voze, ještě v této stanici několikrát přestoupila do jiného vagonu, ale muž ji neustále následoval,“ uvedl mluvčí.

Strojvedoucí dívku ukryl v bezpečí

Podle dalších informací policie pronásledovaná dívka nakonec skončila v prvním vagonu, kde poté, co se zavřely dveře, došlo k útoku. „Muž se na dívku vrhl a povalil ji na zem, kde došlo k zápasu, přičemž poškozená křičela o pomoc. To zaslechl strojvedoucí, který otevřel dveře od kabiny, čehož se muž zalekl a přestal útočit. Dívka se pak u strojvedoucího schovala v kabině,“ dodal Daněk.

Na další zastávce, Petřiny, muž, po kterém pátrá policie a kterému hrozí 5 let za mřížemi, z metra utekl. Na Petřinách nastoupil do autobusu číslo 119 a odjel neznámo kam.