Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Agresor v Chomutově se pokusil znásilnit ženu: Policie zadržela podezřelého a hledá svědky

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
11. března 2024
12:33

Událost se podle policie stala v neděli v půl šesté ráno v Chomutově v ulici Písečná. Ženu středního věku měl po cestě do práce napadnout neznámý muž, který se ji snažil zatáhnout do křoví a zřejmě znásilnit. Ženě se naštěstí podařilo útočníkovi vysmeknout a utéct, utrpěla ale zranění. Policie zadržela jednoho muže a hledá svědky incidentu.

O případu informovala policejní mluvčí Miroslava Glogovská. „Na tísňové lince jsme přijali telefonické oznámení od spolupracovnice napadené ženy, která po události přiběhla do místa, kde pracuje. Tam se kolegyni svěřila, že byla přepadena a přitom utrpěla zranění,“ sdělila mluvčí.

Ženu měl agresor napadnout, když šla v ulici Písečná po chodníku spojujícím Kamennou a supermarket Tesco. „Najednou k ní zezadu přistoupil útočník jdoucí nějakou chvíli za ní po stejném chodníku, napadl ji a při tom se násilím pokoušel o intimnosti a chtěl ženu zatáhnout do křoví,“ popsala Glogovská s tím, že napadené se podařilo útočníkovi vysmeknout a z místa utéct. 

Policisté začali po pachateli pátrat a zadrželi jednoho muže, který je nyní v cele předběžného zadržení. Kriminalisté ale hledají svědky celé události. „Tímto se obracíme na případné svědky popsané události, kteří by mohli policistům poskytnout jakékoli informace k samotnému incidentu anebo k pachateli, aby kontaktovali policii na lince 158, nebo osobně na kterémkoli oddělení policie,“ uzavřela mluvčí.

Video  Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání