Nejprve požadoval peníze, ale když zjistil, že u sebe žádné nemá, tak ji začal znásilňovat. To trvalo více než hodinu a muž si chvilkami toto jednání natáčel a fotil na mobilní telefon,“ uvedl mluvčí Jan Daněk.

Po činu útočník podle něj ženě vyhrožoval, že pokud o znásilnění někomu řekne, zveřejní videa a fotografie na internetu. Poté ji přinutil, aby s ním šla k bankomatu a dala mu peníze, které vybere z účtu.

„Když však vyšli před dům, poškozená využila situace, že po ulici šli náhodní chodci, a začala k nim utíkat s křikem o pomoc. Toho se pachatel zalekl a dal se z místa na útěk,“ popsal mluvčí.

Na základě vyšetřování a kamerových záznamů policisté zadrželi podezřelého cizince následující večer v Praze 5. Byl obviněn z trestných činů znásilnění, loupež a vydírání, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Je stíhán vazebně, dodal Daněk.

Kriminalisté, kteří na případu pracovali, se prý už dlouho nesetkali s tak brutálním způsobem znásilnění, které si vyžádalo i zranění ženy v podobě podlitin a oděrek. Oběť utrpěla také psychickou újmu, na pomoc musel být přivolán policejní intervent, konstatoval mluvčí policie.