Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Když budeš hodná, přijde Ježíšek,“ řekl 14leté Natálce po sexu terapeut

Natálka se svěřila televizi Markíza.
Natálka se svěřila televizi Markíza.  (Autor: TV Markíza)
Autor: els - 
12. září 2016
05:41

Slovenskem hýbá skandál obřích rozměrů! V resocializačním ústavu ve městě Galanta měl terapeut zneuřívat nezletilé svěřenkyně. Konkrétně čtrnáctiletou Natálku, kterou sem maminka umístila, aby ji zabránila ve styku s partou, se kterou užívala marihuanu a pervitin. Terapeut ji navíc nejspíš nakazil sexuálně přenosnou chorobou!

Natálka se ve 14 letech chytla špatné party a začala užívat drogy. Matka ji proto nechala umístit do resocializačního ústavu, kde měla být mimo dosah hrůz všedního života. Jenže dívku tu začal zneužívat její vlastní terapeut!

„První měsíc, jak jsem tam byla, tam byl jeden terapeut, který byl sám přeléčený narkoman. Myslela jsem si o něm, že je v pohodě a chce nám pomoci. Jednou večer přišel za mnou na pokoj, zavolal mě na cigaretu, že ať si jdu zapálit. Pak jsme se vrátili na pokoj a vyspala jsem se s ním. Řekl mi, že za to tam budu mít nějaké výhody. Že když budu hodná, tak bude chodit Ježíšek,“ popsala dívka slovenské televizi Markíza.

Na případ zneužívané nezletilé Natálky upozornila na svém blogu poslankyně Národní rady za Slobodu a Solidaritu Natália Blahová. „Viděla jsem dokumenty a mluvila jsem s matkou zneužívané dívky,“ píše Blahová.

Matka o zneužívání dcery dlouho nevěděla. Až po několika měsících se Natálka o hrůzách, které zažívá v zařízení, rozpovídala. „Natálie jí s vypětím sil a přes vzlyky začala povídat o tom, jak ji v zařízení zneužil terapeut,“ popisuje Blahová na svém blogu.

Matka nakonec případ na policii neohlásila, a dokonce se nechala ředitelem ústavu přemluvit, aby dceru vrátila zpět do jejich péče. Slíbil také, že vše dá do pořádku. Když šla matka Natálku navštívit, nechtěli ji k ní pustit. Sdělili jí, že je nemocná. Matka se však rozběhla k dceřinu pokoji. „Natálie ležela polonahá na zemi uprostřed pokoje. Celá hořela. Byla dezorientovaná, zpocená, blouznila,“ píše Blahová. V nemocnici, kam dívku matka odvezla, zjistili, že má dvě pohlavně přenosné nemoci.

Blahová se sice na svém blogu nezmiňuje konkrétní centrum, kde ke znásilnění mělo dojít, a ani jména aktérů, kteří se měli kauzy účastnit, ale patrně jde o ústav v Galantě Poslanec Peter Pčolinský totiž na svém facebookovém profilu zveřejnil status: „Policie právě zasahuje v reedukačním centru v Galantě, kde mělo docházet ke znásilňování dětí!!!“ Tam však v době příchodu policie nikdo nebyl. Ředitel sdělil, že zaměstnanci ústavu jsou i se svými svěřenci na terapeutickém pobytu v Chorvatsku.

Na facebookovém profilu se Správy RTVS se pak objevila informace, že Natálka do Chorvatska neodjela. „Natálka z resocializačního centra v Galantě je na Slovensku. S celým ústavem nakonec neodjela do Chorvatska. Potvrdila nám to dětská ombudsmanka Viera Tomanová. Dívka je momentálně v jiném zařízení,“ píší Správy RTVS na své sociální síti.

marti33 ( 15. září 2016 08:03 )

Všechno jsou to americké metody, už ten název "soukromý resocializační".... Takové zařízení mají být už z principu státní. Ale už ten nápad pustit bývalé feťáky na ty mladé je se dovezený z pokrokových Usa.

..krakonos500 ( 14. září 2016 22:58 )

Kauza Nečesaný je založená na tom, co prý slyšel od něho jeho spoluvězeň, pravomocně odsouzený. V kauze Kramný nemají vůbec nic, jen sfalšované posudky a stačilo.

makmark ( 12. září 2016 21:53 )

Andrej je tam jedinej slusnak mezi temi neodstrelitelnymi CSSD KDU a TOP mafiany... maš veru zle informácie

tomlk007 ( 12. září 2016 18:18 )

vypadá to na slovenskou indiánku,ve 14ti už má zkušenosti jak stará hure

ejvm1712 ( 12. září 2016 10:53 )

Pokud vím,tak pacienti s duševní nemocí či návykem na alkohol či drogy se léčili především prací. Nejednou si závisláci,kteří dobrovolně berou drogy v léčebnách užívají jak v pětihvězdičkovým hotelu a za odměnu,že se léčí jedou do Chorvatska?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání