Své rozhodnutí odejít z místa radního Dvořák oznámil hned na začátku jednání zastupitelů. „Je to těžké a emotivní rozhodnutí. Mé svědomí je čisté. Nechci ale, aby dění kolem mé osoby vrhalo jakýkoliv stín na vás, mé kolegy, kteří mě podpořili. Svědomí mám absolutně čisté, věřím tomu, že se očistím a prokáže se má nevina,“ prohlásil Dvořák.

Když se nedávno provalilo, že Dvořáka stíhá policie, postavil se za něj primátor i komunální politici z koalice. „Jsem přesvědčený, že Michal očistí své jméno. Má za sebou úspěchy a tak, jako na ledě bojoval o každý puk, tady bojuje o každý projekt. Řekli jsme mu, že za ním stojíme a přejeme si, aby zůstal v městské radě,“ prohlásil tehdy primátor Martin Zrzavecký.

Dnes primátor Michalu Dvořákovi za odvedenou práci v radě poděkoval. „Je to férový člověk, férový hráč, mám s jeho jménem spojeno číslo 52, s nímž hrál v Plzni dlouhá léta a budu na něj takto vzpomínat,“ řekl primátor.

Policie stíhá Dvořáka kvůli více než čtyřmilionové dotaci z roku 2014 na kompletní rekonstrukci tělocvičny ve sportovně-relaxačním areálu v plzeňské městské části Božkov. Policie zatím k případu mlčí, a tak není přesně jasné, v čem podvod spočívá. Podle informací, které se dostaly na veřejnost, jde patrně o to, že vlastník tělovýchovného zařízení TJ Božkov pronajal na 50 let tělocvičnu sportovnímu spolku DS Trainig center za 1000 korun měsíčně. Spolku v té době Dvořák předsedal. Spolek vznikl měsíc před tím, než dostal finanční dotaci.

A policejní vyšetřování zřejmě odstartovaly okolnosti kolem uzavření této smlouvy. Výbor TJ Božkov podal trestní oznámení. Nájemní smlouvu totiž uzavřel bývalý předseda spolku Adolf Bláha údajně bez vědomí členské schůze. Spolu s Dvořákem je stíhán policií také současný předseda DS Trainin center a boxerský šampion Radek Seman. Ten v pronajatých prostorech provozuje sály pro box.

Radním se Dvořák stal po komunálních volbách v roce 2014, kdy byl za hnutí Občané patrioti (OPAT) zvolen do zastupitelstva. V křesle radního ho teď vystřídá manažer FC Viktoria Plzeň Petr Chvojka. Budu neuvolněným radním. Svůj pracovní čas rozdělím mezi Viktorii a radnici,“ uvedl Chvojka.

Dvořák je bývalý profesionální hokejista. Jako útočník působil několik sezon v extraligovém klubu HC Škoda Plzeň. Nějaký čas hrál také za Karlovy Vary a na začátku své hokejové kariéry působil i v Kanadě.

Fotogalerie
4 fotografie