Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Starostu Boru vyšetřuje kriminálka: Město předražilo stavbu kanceláří a WC

Autor: Zbyněk Schnapka, lmk - 
23. srpna 2012
21:14

Skandál hýbe Borem na Tachovsku. Radnice nechala postavit dům s kancelářemi, trafikou a veřejnými záchodky. A to v době, kdy si starosta stavěl rodinné sídlo. Podle opozice hodnota soukromého domu odpovídá předražené ceně městské zakázky. Starosta podezření z korupce odmítá.

Vše začalo tím, když hlavní účetní města sdělila členům finanční komise, že stavba domu vyšla městskou kasu na 7,6 milionu korun. „I když jsem členkou komise, odmítli mi vydat všechny podklady. Tak jsme si založili občanské sdružení, kterému už informace musí ze zákona poskytnout. A zjistili jsme, že nám, zastupitelům, vedení radnice lhalo. Vše totiž stálo téměř 13 milionů korun,“ řekla Blesku Jana Sikytová (60) z Občanského sdružení Borsko.

Podle odhadů sdružení předražení zakázky odpovídá ceně, za kterou zaplatil starosta obce svůj vlastní nový dům. „Policie by měla zjistit, jestli firmy z obou zakázek nejsou spolu nějak provázané,“ dodal Michal Sikyta (63).

Podezření šetří kriminálka

O starostu Petra Myslivce se teď zajímá hospodářská kriminálka. „Mohu potvrdit, že jsme přijali trestní oznámení. Vyšetřování je teprve na začátku, proto nemohu říci podrobnosti,“ řekla Blesku policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Starosta Myslivec korupci odmítá. „Je to holý nesmysl. Firma, která stavěla městský dům, u mě na domku nic nedělala. A o žádné provázanosti firem nic nevím,“ tvrdí starosta Myslivec.

Zbylo by na mercedes

Blesk předložil rozpočet k posouzení stavebnímu odborníkovi. Když ho uviděl, jen zalapal po dechu. „Je to předražené nejméně o jednu třetinu. Já bych to postavil o pět milionů levněji a ještě by mně zbylo třeba i na nový mercedes,“ prohlásil majitel stavební firmy Václav Pauch z Rozvadova na Tachovsku.

vrtajzub ( 25. srpna 2012 16:04 )

tomik007 - len nech neskončí s betonovým kvádrom na nohách s výkrikom " posledný krát kúpem" jak ten madar v čobolande.

Zobrazit celou diskusi