Řidiči i cestující městskou hromadnou dopravou se tak musí připravit na omezení, a to až do konce října! „Auta už od soboty budou muset jezdit po objízdných trasách a přes víkend bude i první z několika výluk MHD,“ potvrdila mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská. Českobratrská ulice bude uzavřena mezi Sokolskou třídou a Nádražní ulicí. Počítá se s rekonstrukcí inženýrských sítí, vozovky i chodníků a vybudováním nových zastávek městské hromadné dopravy a přechodů pro chodce.

V době oprav nebude v obou směrech fungovat zastávka Husův sad, která bude přemístěna na zastávku Konzervatoř. Po rekonstrukci budou zastávky MHD posunuty blíže k Husově ulici a bude na ně navazovat přechod pro chodce se světelnou signalizací.

V době víkendové výluky budou trolejbusy nahrazeny autobusy a spoje pojedou po ulici 30. dubna. Upravovat se tu bude trolejového vedení, které bude přeloženo na jednu stranu, a trolejbusy tak budou od pondělí jezdit kyvadlově. Další výluka bude o prázdninách, kdy po Českobratrské nebude MHD jezdit vůbec. Trolejbusy nahradí autobusy na objízdných trasách.

Pro automobilovou dopravu platí od soboty úplná uzavírka, a to až do 31. října s vyznačenými objížďkami. Pro pěší bude provoz zachován. V místě výkopů budou provizorní lávky, stejně tak bude zajištěn i přístup k nemovitostem. Práce zhruba za 33,5 milionu korun by měly být hotovy nejpozději na začátku příštího roku.