Na místě zasahovaly čtyři profesionální jednotky a jedna dobrovolná. Na místo přijel i mluvčí hasičů David Jirouš. Podle něj je zakouřené patro nad požárem. Proto tam jednotky provádějí průzkum, zda se požár nerozšířil. Zároveň zakouřené patro odvětrávají. Situaci mají pod kontrolou.

Jednalo se o požár izolace v omítce. Hasiči proto obnažili 2 m2 omítky a oheň uhasili jedním vodním proudem. Vzhledem k tomu, že se jednalo o starou příčku, byl požár beze škody. Nebylo třeba nikoho evakuovat, neboť dělníci, kteří tam pracovali, místo raději opustili,“ upřesnil Jirouš.

V létě začala v divadle, postaveném v 60. letech minulého století, rekonstrukce. Výběrové řízení vyhrálo sdružení firem Metrostav, IMOS a OHL ŽS. Práce mají skončit v srpnu příštího roku. Dotknou se zázemí divadla i střechy, diváckých prostor a bufetu a rozšíří se sociální zázemí. Opraví se i jevištní technologie. Divadelní soubory po dobu oprav působí v jiných prostorách. Do budovy mají přístup pouze pracovníci firem, které se podílejí na rekonstrukci.