Před půl třetí v noci ozářil ztemnělou krajinu Dolní Lomné mohutný požár chaty. „Již při příjezdu první jednotky k místu události bylo vidět, že je chata požárem zcela zasažena. Hasiči v dýchací technice, za pomocí tří vodních proudů začali boj s požárem. Ten se jim podařilo lokalizovat během padesáti minut, další pět hodin zabrala jeho samotná likvidace,“ popsala noční zásah mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Vážná popálení

Při požáru se těžce popálila obyvatelka (69) chalupy. „Žena byla při vědomí, během požáru však utrpěla vícečetné popáleniny II. stupně v oblasti hlavy, trupu a končetin. Její stav se jevil jako vážný,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Letecky byla převezena na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice.

Práce pro hasiče ale zdoláním plamenů neskončila. Museli ještě rozebírat štít a hledat skrytá ohniska. „V objektu se nacházely rovněž dvě propanbutanové lahve, které museli hasiči vynést. Na místo události byli povoláni rovněž pracovníci rozvodných závodů, aby provedli odpojení chaty od elektrické energie,“ dodala mluvčí.

Škoda způsobena požárem byla vyčíslena na nejméně 900 tisíc korun, příčina vzniku je v šetření.

VIDEO: Požár haly ve Frenštátu pod Radhoštěm způsobil škodu za nejméně 80 milionů korun. (11. března 2024)

Video
Video se připravuje ...

Požár haly ve Frenštátu pod Radhoštěm způsobil škodu za nejméně 80 milionů korun. HZS Moravskoslezského kraje