MALLORKA, CALA SAN VICENTE

Autor: CK Fischer

Španělská Mallorka patří k tradičním hitům dovolenkových destinací, každé léto ji navštíví desítky tisíc českých turistů. Největší z Baleárských ostrovů má stabilně krásné slunné počasí, písčité pláže a kolonády plné zelených palem. Když si k tomu přičtete ještě neustále usměvavé Španěly a skvělé jídlo a pití, je důvod popularity tohoto ostrova úplně zřejmý.

Novinkou letošní sezony je letovisko Cala San Vicente. Najdete ho v malebné části ostrova s krásnými výhledy na moře. Skvělou dovolenou tu prožijí hlavně rodiny s dětmi, které chtějí být stranou rušných středisek.

TUNISKO, DJERBA, ZARZIS

Autor: CK Fischer

Tuniský ostrov Djerba je dalším, každoročně vyhledávaným cílem českých turistů. Stravování téměř výhradně all inclusive, hotelové resorty přímo na pláži, nádherně vyhřáté moře, i zde je jasné, že tento ostrov je právem na špičce zájmu.

My bychom vám rádi představili jeden z hotelů v blízkosti menšího městečka Zarzis. Nabízí bazén s léčivou termální vodou a služby i pro velmi nároční klienty. A pokud vyrazíte odpočatí z hotelu do blízkého městečka, můžete tu pořídit třeba nádherné fotky přístavu, do kterého rybáři přivezou čerstvě nachytané ryby nebo si projít místní trhy a koupit koření nebo třeba zlaté šperky. 

KYPR, PAPHOS

Autor: CK Fischer

Do třetice můžete vyzkoušet ostrov Kypr a středisko Paphos, starobylé městečko s typickými tavernami, kavárnami a restauracemi. Dle pověsti právě v blízkosti Paphosu vystoupila bohyně krásy Afrodita z mořské pěny. Paphos se také díky četným historickým památkám nachází na seznamu světového dědictví UNESCO.

Hotel, který doporučujeme, je obklopený zahradou a procházka do centra Paphosu vám zabere jen něco přes půlhodinku.