Pokud vyhledáváte i aktivní odpočinek, najdete v Poděbradech množství příležitostí: od husté sítě cyklostezek přes golf, lukostřelbu, tenis až po bowling. Či se jentak kochat nádherou okolní přírody, např. u soutoku Labe s Cidlinou.

Kulturní vyžití nabízí místní divadlo, lázeňské koncerty na kolonádě a v letošním roce i řada akcí spjatých s 550. výročím mírové mise krále Jiřího, vůbec první vize sjednocené Evropy.

Autor: www.lazne-podebrady.cz

Pokud by Vám cokoliv z vytvořené nabídky nevyhovovalo a máte jiné představy, neváhejte si sestavit pobyt dle Vašich představ a přání. V tomto případě využijte nabídky „POBYTY ŠITÉ NA MÍRU“. Zvláště lákavé je pak ubytování v hotelu Zámeček.

Léčení a procedury

Lázně Poděbrady vycházejí ze stoleté tradice a snaží se zcela využívat unikátních účinků přírodního zdroje minerální vody. Léčebné kúry jsou klientům doporučovány na základě jejich zdravotního stavu a jsou v souladu s nejmodernějšími léčebnými metodami.

Autor: www.lazne-podebrady.cz

Jak do lázní prostřednictvím zdravotní pojišťovny:

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena buď plně (komplexní lázeňská péče – KLP), nebo částečně (příspěvková lázeňská péče – PLP) zdravotní pojišťovnou.

  1. Praktický lékař vystaví návrh na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou dle doporučení odborného lékaře nebo ošetřujícího lékaře při hospitalizaci. Zároveň navrhne typ lázeňské péče (komplexní, nebo příspěvková) a místo vhodné pro léčbu daného onemocnění (indikace).
    Indikace Lázní Poděbrady, a.s.:
    1. Onemocnění oběhového systému – léčba po operacích srdce, infarktu myokardu či chronické formy ischemické choroby srdeční. Dále cévní choroby, vysoký krevní tlak a onemocnění žilního systému dolních končetin.
    2. Nemoci z poruch výměny látkové – Diabetes mellitus, metabolické chorby, včetně obezity.
    3. Nemoci pohybového aparátu – zejména bolestivých stavů páteře a velkých kloubů.
  2. Komplexní, nebo příspěvkovou lázeňskou péči schválí revizní lékař zdravotní pojišťovny.
  3. V případě komplexní lázeňské péče odešle zdravotní pojišťovna schválený návrh přímo lázním, které pacienta předvolají k nástupu. KLP čerpá pacient v době pracovní neschopnosti. Zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou léčbu, celodenní stravování a ubytování.
  4. Schválený návrh na příspěvkovou lázeňskou péči je odeslán do lázní Poděbrady prostřednictvím zdravotní pojišťovny nebo pacienta, který uvede požadavky na ubytování a stravování, jež si platí sám. PLP čerpá pacient v době své dovolené. Zdravotní pojišťovna hradí pouze lázeňskou léčbu. Pacient se může v lázních léčit také ambulantně (bez ubytování).
  5. Neschválí-li zdravotní pojišťovna komplexní ani příspěvkovou lázeňskou péči, může klient absolvovat pobyt v Lázních Poděbrady jako samoplátce.

Autor: www.lazne-podebrady.cz

Léčebný pobyt zahrnuje:

  • Vstupní a závěrečné vyšetření odborným lékařem, kontrolní vyšetření dle potřeby
  • EKG, spirometrie, laboratorní vyšetření, dle nutnosti i další vyšetření
  • Individiuální léčebný plán sestavený lékařem se 2-3 léčebnými procedurami denně (mimo neděle)
  • 24 hodinová lékařská a sesterská služba
  • Hotelové ubytování v hotelech kategorie *** nebo ****
  • Plná penze včetně případné speciální diety (dle doporučení lékaře) sestavená nutriční terapeutkou

Další informace najdete na www.lazne-poděbrady.cz