Ďábel David, který při společenských akcích inklinuje k italskému, kolotočovým Las Vegas šmrncnutému stylu, si na jevištní oslavu narozenin vzal rudé kalhoty, červenobílou pruhovanou košili, světlý pásek v barvě a tmavé neutrální sako, které rudý výkřik tlumilo. Třešničkou outfitu pak byly mohutné sluneční brýle od zn.Armani.

Davidův model v O2 Aréně byl rozhodně lepší variantou než kožené nohavice a karmínové klubové sako, které si hitmaker s oblibou bral před časem na sebe. Dalo by se říci, že tenhle styling dobře odpovídal image Michala Davida. Toho, co pro veřejnost představuje jako člověk a hlavně jako muzikant.

Fotogalerie
1 fotografie

Jaký vlastně David je?

David je zdánlivě jednoduchý a určitě poctivý chlap. V osobním životě i v oboru. A ona jednoduchost, jakási prostota, která mu je občas vyčítána, je vlastně značkou, jež mu dopomohla ke slávě hitmakera. Lid má totiž nekomplikované věci, čitelné emoce rád. Bez ohledu na to, že někteří kritici poukazují na Davidovy kolovrátkové melodie, pokleslou kvalitu jeho šlágrů, dokonce jejich totalitní prodejnost.

Dav, který rozhoduje, si je zkrátka vzít nenechá. Věnčily olympijské vítězství našich hokejistů v Naganu. A Davidova skladba Dlouhá noc, z níž se také stala lidová odrhovačka, vrátila Helenu Vondráčkovou v roce 2000 na scénu. Přispěla ke comebacku, který se hned tak nevidí.

Nebýt Michala Davida, zřejmě by se jedna z jeho Kleopater Monika Absolonová, nestala natolik populární muzikálovou zpěvačkou. Karel Gott, Lucka Bílá, Bára Basiková, Ilona Csáková by přišli o pár hitů v repertoáru...

Nadupaný padesátník

Michal David: autor diskotékových odrhovaček, krásných kantilén, sladkých ploužáků a úspěšných muzikálů. Mužský, jehož nevěnčí pikantní skandály showbyznysu. Chlap, který přišel vinou rakoviny o malou dceru a vystačí si celý život s jednou manželkou. Nekonfliktní pohodář ochotný pomoci.

Úspěšný skladatel, který se čas od času vrací jako zpěvák na jeviště, protože publikum a show miluje... To všechno je Michal David i se svými, leckdy vkusem světských poznamenanými kreacemi. Žádnou položku, z níž se skládá jeho jedinečnost, nelze od druhé oddělit. Jak říkám, outfit Davida v O2 Aréně velmi trefně ilustroval jeho podstatu.

Narozeninový Mejdan roku trval tři hodiny za účasti sedmnáctitisícového davu fanoušků. A spousty gratulantů na jevišti, z nějž oslavenec v podstatě nezmizel. Atmosféra byla nepopsatelná, nasazení Davida neuvěřitelné. V tomto klima by mu byl odpuštěn kdejaký nevkus. Tohle byl klasický příklad, kdy charisma válcuje všechny módní teorie a připomínky chyb.

Bariéra mezi hledištěm a jevištěm hned zpočátku padla. Ostřílené kolegy čekající v zákulisí na povinšování na scéně, strhnul David stejně jako publikum. I když nebyl tzv. dress code daný a David sám byl elegantně ležérní, většina oficiálních gratulantek zvolila malé i velké večerní. A všem to slušelo. A v pozitivním slova smyslu lidový David skrýval dojetí za černými skly brýlí Armani...