Zatímco se o víkendu bude číst na stranickém sjezdu občanských demokratů bouřlivé Topolánkovo sbohem - jeho očekávaná kritika kolegů, prezidenta i úřednického premiéra Fischera, on si bude užívat toskánského slunce.Místního lahodného vína, sýrů a vyhlášeného pečiva. S rodinkou sedět v nějaké přístavní kavárničce nebo se slunit na jachtě. Podnikatel Topolánek si dal zkrátka italské repete, které mu loni nalomilo politický vaz. Zatímco se minulé vagace musel zpovídat, zač pořídil pronájem místní luxusní vily, letos účty skládat nemusí.

Fotogalerie
1 fotografie


Paparazzi zastihli manžele při poledním odjezdu z domova na Starém Městě, odkud vyráželi na letiště. Doprovodili je i do haly, kde Topolánkovi vystáli frontu k odbavení jako každý jiný. Starší muž a mladší žena s maličkým dítětem od hlavy k patě oblečeni v denimu… Jedni z davu. Koho by loni napadalo, že takhle za rok suverénní předseda vlády dopadne?

Mirek Topolánek si na cestu oblékl světlé modré (fotrovsky působící) džíny, o několik tónů sytější košili, temně kobaltovou vestu bez rukávů. Při pohledu na něj se mi vybavila barva stranického ptáka. Pan Topolánek mu zůstal v nejrůznějších valérech modré věrný víc, než by jistě chtěl. Alespoň tak vzdal hold své, nyní proklínané ODS.