Allo je chatovací aplikace, podobně jako Facebook Messenger a řada dalších. Přidává však jeden nový prvek, umělou inteligenci Google Assistant. Ta zasahuje do konverzace, nabízí pomoc, vysvětluje, odpovídá, učí se chování svého uživatele a nabízí mu odpovědi nebo emotikony, které pak stačí odeslat. Obzvlášť efektně tato možnost vypadá, pokud vám přijde pouze obrázek a od vás se očekává reakce. Assistant umí vyhledat lety, poradí s filmem, nastaví budík či událost v kalendáři, vyhledá výraz, kterému nerozumíte atd., možnosti jsou široké a nadále porostou.

Skvěle vypadá incognito režim, do kterého můžete přepnout konverzaci. Kanál je pak šifrovaný, zprávy se po určitém čase mažou a jejich text se neobjevuje v notifikaci na zamčené obrazovce.

Problém je (pro Google) obvyklý. Plnou funkčnost má Assistant pouze v angličtině, pokud si s ní neporadíte, zbyde obyčejná chatovací aplikace bez přidané hodnoty. Jestli vám angličtina nedělá problém, můžete se pustit do experimentů, Allo je dostupné pro Android a brzy by se mělo objevit také na Apple iOS.

Fotogalerie
6 fotografií