Vývojářské studio SNK stojí za mnoha legendárními sériemi bojovek, jakými jsou The King of Fighters, Fatal Fury, Samurai Showdown nebo Art of Fighting. Hráč by tak očekával, že jejich novinka SNK Heroines: Tag Team Frenzy, která nabízí souboje sexy zápasnic ve 2D hratelnosti s 3D grafikou, bude stát za to. 

Bohužel však o nic extra nejde. Pokud ale chcete slintat nad prsaticemi, jak se mezi sebou bijí hlava nehlava, zklamaní nebudete. Jak už název napovídá, hraje se tag 2 vs. 2. Mezi zápasnicemi se přepíná pomocí tlačítka ZR a jde o dosti nejapný tag. Bojovnice se totiž do arén teleportují z pozadí. Jinak je bojový systém klasika se vším všudy.

SNK Heroines: Tag Team Frenzy pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nechybí lehké ani silné údery, úchopy, komba, byť kratší, a speciální útoky. Tedy nic, co by vás překvapilo. Možná blok, který je toporný a nefunguje podle mě úplně přesně. Při výběru zápasnic si zvolíte útočnici a podporu, která může přeskočit ze zálohy. Díky ní lze používat i podivné předměty, které nasbíráte v arénách. Boje jsou zábavné, ale spíše na chvíli.

Propracovanosti moderních bojovek jako Tekken 7 nebo Mortal Kombat X novinka SNK Heroines: Tag Team Frenzy nedosahuje. K výběru je i menší počet zápasníků, v tomto případě výhradně zápasnic. Je jich pouze 14, což je na dnešní poměry docela malé číslo. Zvolit si můžete známé i méně známé tváře z jiných bojovek od SNK.

SNK Heroines: Tag Team Frenzy pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nejzajímavější rváčkou je Terry Bogard. Pokud je vám toto jméno povědomé, nepletete se. Jde totiž o zdejší verzi nejslavnějšího bijce ze série Fatal Fury, který prošel legrační změnou pohlaví. Úspěchy v zápasech vynášejí peníze, které můžete utratit za nové oblečky pro zápasnice a další módní doplňky. A to je nejenom zábava, ale i potěšení pro oči.

Režimy ve SNK Heroines: Tag Team Frenzy představují taktéž naprostou klasiku bojovek. Je zde story, ve které se dozvíte příběh zápasnic, které unesl úchyl Kurki, aby je sledoval, jak se bijí v sexy oblečcích. Že by parafráze na samotného hráče? Dále je k dispozici klasická bitva, versus, online klání, u něhož je problém získat protihráče a trénink s tutoriálem.

SNK Heroines: Tag Team Frenzy pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Vizuálně je hra na Switchi pestrobarevná. Vyloženě se z pohledu na grafiku radovat nebudete, ale neurazí. Horší je to ale s animacemi bojovnic, které jsou nepříjemně trhané a krkolomné. Alespoň že hra běží plynule v dock i handheld režimu. Hudební doprovod pak potěší jen ty, kteří holdují J-popu. SNK Heroines: Tag Team Frenzy je fajn na kratší herní seanci při domácí party. Bohužel však postrádá hloubku, aby zabavila na déle.

Fotogalerie
80 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 60 %

Plusy:
Sexy zápasnice
Žhavé kostýmy a módní doplňky
Na chvilku souboje zabaví

Minusy:
Postrádá hloubku a propracovanost
Málo obsahu
Trhané animace

 

Infobox
Datum vydání: 7. září 2018
Platformy: Switch, PlayStation 4
Cena: 1299 Kč
Výrobce: SNK
Vydavatel: Nippon Ichi Software 
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ