Cold Darkness Awakened je poslední stahovatelný obsah k výbornému Rise of the Tomb Raider, který vyšel loni s časovou exkluzivitou pro Xbox One a stal se tak jednou z nejlepších her roku 2015. Letos následoval hutný příběhový přídavek o babě Jaze s názvem Baba Yaga: The Temple of the Witch. A stál za to.

Video
Video se připravuje ...

Trailer ke kompletnímu obsahu Rise of the Tomb Raider Microsoft/Square Enix

Novinka se zombiemi na rozdíl od něj však není zakomponována v příběhu, ale naleznete ji v menu s expedicemi. Přestože stojí mimo příběh, jednoduchou story obsahuje. Šílený vědec na Sibiři chtěl stvořit nadčlověka a místo toho z mužů udělal zombie. Chemikálie z jeho výroby však ovlivňuje jen mužské pokolení.

Lara se tak v infikované oblasti může pohybovat beze strachu. Tedy beze strachu z nakažení, protože jí po krku půjdou hned tři druhy zombie. Základní se svalí po jedné ráně z brokovnice, sebevražedná hrozí každou chvíli odpálením a ta obrněná připomíná protivníky z Resident Evil 4 až 6. Jen škoda, že se zombie neustále respawnují. To shazuje hratelnost.

Obrněné zombie vám dají zabrat.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nejlepší taktikou však je se k nemrtvým přiblížit neslyšně zezadu a bodnout je do krku. Kamarádky Nadia a Sophia vám z vrtulníku ve vzduchu budou radit, kde naleznete lepší zbraně nebo kde se nalézají vězeňkyně. Právě ženské zajatkyně, které nepodlehly nákaze, musíte zachránit.

Cold Darkness Awakened však není jenom o boji, narazíte na továrny plné hlavolamů, v nichž budete muset pořádně poslouchat instrukce, abyste věděli, za jakou páku zatlačit. Hádanky nejsou nejjednodušší, ale poradíte si s nimi. Prodlouží hratelnost, která není nejdelší. Za hodinu a půl bude po všem. Záleží však, jak dlouho budete prohledávat prostředí kvůli vězeňkyním a podobně.

Fotogalerie
9 fotografií
Poslední přídavek tak potěšil, ale zalíbení v něm najdou především fanoušci Lary Croft. Za dvě stovky ostatně není moc co řešit. I když není Cold Darkness Awakened tak podařený jako utkání s babou Jagou, rozhodně zabaví a jenom podtrhuje to, jak výjimečně podařená hra Rise of the Tomb Raider je.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

Plusy:

Solidní přídavek
Děsivé zombie
Hlavolamy potrápí mozek
Příběh mimo příběhovou část hry
Minusy:
Znovu se objevující nepřátelé shazují hratelnost
Není nejdelší
Infobox
Datum vydání: 29. března 2016
Platformy: Xbox One, PC
Cena: 199 Kč (Xbox One)
Výrobce: Crystal Dynamics / Nixxes Software
Vydavatel: Square Enix
Distributor v ČR: Microsoft
Jazyk: AJ