LEGO Jurassic World přináší příběh všech čtyř filmů, od Jurského parku až po Jurský svět. Podíváte se na ostrovy Isla Numblar a Isla Sorna, mezi kterými můžete libovolně cestovat a prožívat známá dobrodružství ve stylu stavebnice za doprovodu rodinného humoru.

Zahrajete si za více než stovku kostičkových hrdinů z filmů, kteří vám předvedou dovednosti, které jim umožnily přežít mezi jurskými ještěry. Hrdina nejnovějšího Jurského světa Owen Grady se umí maskovat před dinosaury a z jejich exkrementů vyhrabe důležité předměty pro postup. Jeho ženský protipól Claire Dearing se taky mezi dinosaury neztratí.

Velociraptoří smečka
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Jako vedoucí parku umí ovládat technická zařízení. Paleontolog Alam Grant umí divy s dinosauřími kostmi, velociraptořím drápem přeřeže kdeco a k tomu vykope ze země spoustu užitečných věcí. Celá řada ženských postav pak tříští sklo řevem. Každý hrdina má prostě své. Společnými silami pak řeší typické, zábavné a nápadité LEGO hlavolamy. A zahrajete si nejenom za lidské protagonisty.

V LEGO Jurassic World si totiž můžete zahrát i za dinosaury všech možných velikostí. Od těch nejmenších, kteří se prohání trubkami, až po masivního Tyrannosaura rexe, před kterým berou ostatní ještěři raději nohy na ramena. Kromě Indomina rexe, geneticky vyšlechtěného hybrida, který dokáže měnit barvu. Pokud by vám výběr dinosaurů nestačil, zahrát si můžete i za své vlastní. Jednoduše si je složíte jako z LEGO stavebnice.

Souboj dinosaurů
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Puzzle jsou tradičně na vysoké úrovni a donutí vás přemýšlet. Rychlé události v reálném čase (QTE – quick time events), při nichž jenom mačkáte tlačítka zobrazená na obrazovce, však dojem z hraní občas kazí. Stejně tak stále dokola opakované honičky s dinosaury. Prožene vás doslova celý Jurský park i svět. Utíkat budete tak často, až vám z toho půjde hlava kolem.

Stejně tak zamrzí pár chyb, když se například nebudete moci přepnout z jedné postavy na druhou a dostat se dál. Nejlepší souhra je stejně s druhým hráčem a multiplayer je opět to, v čem i další LEGO videohra vyniká. Druhý hráč se může kdykoliv připojit do vaší rozehrané hry i odpojit se z ní. Jakmile od vás odeběhne daleko, obrazovka se rozdělí.

Fotogalerie
26 fotografií
Vizuálně je hra stylová, jako LEGO stavebnice samotná. Hrdinové, dinosauři, prostředí, to vše se hráčovu oku líbí. Hudba plná známých motivů od Johna Williamse navíc vše podkresluje. Tohle je skutečně jedna z těch povedených LEGO videoher, zvláště pokud máte rádi jurské ještěry.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Nápadité LEGO puzzle
Všudypřítomný humor
Stylová grafika a hudba
Kooperativní multiplayer
Příběh ze všech čtyř filmů

 

Minusy:
Otravné QTE a opakující se honičky
Pár technických chyb

 

Infobox
Datum vydání: 12. červen 2015
Platformy: Playstation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita, Wii U, PC
Cena: 1499 Kč (konzole nové generace)
Výrobce: Traveller's Tales
Vydavatel: Warnes Bros. Entertaiment Interactive
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ