Superpadouch Brainiac chce zotročit zemi, ale naštěstí zde máme více než 150 kostičkových superhrdinů a postav, kteří jsou ochotni riskovat svůj LEGO krk, aby zabránili zotročení Země. A tady začíná všechna ta zábava. Tedy pokud máte rádi komiksy a známou dánskou stavebnici.LEGO Batman 3: Beyond Gotham je sice prakticky stejný jako jakákoliv jiná LEGO videohra, ale i když jste všechno to bourání stavebnice a opětovné stavění již viděli nesčetněkrát, pořád dokáže zabavit. Jsou to právě komiksové postavičky, ke kterým bylo přistupováno s fanouškovskou nadšeností.

Zahrajete si za Batmana, Robina, sluhu Alfreda, Supermana, rychlého Flasha, Green Lanterna s magickým prstenem nebo robotického Cyborga a další. Každý superhrdina má speciální schopnosti, dokonce i Alfredův tác ochrání před ohněm, ale navíc mají k dispozici několik specifických obleků, které mají další funkce.

Batman má k dispozici oblek se senzory, který má rentgenové vidění i neviditelnost. Obléknout může i vesmírný oblek, ve kterém může opustit atmosféru. Robin má zase oblek proti biologickému odpadu, potápěčský oblek atd. Obleky přinášejí hratelnosti nový rozměr a pomocí menu je mezi nimi jednoduché přepínat.

Hra je navíc dostatečně dlouhá, abyste měli příležitost je všechny důkladně vyzkoušet a prozkoumat. LEGO Batman 3: Beyond Gotham má navíc výborný multiplayer, takže pokud budete mít po ruce kamaráda, přizvěte ho. Ve dvou se to lépe táhne a navíc se může druhý hráč kdykoliv připojit a odpojit bez ztráty uložené pozice.

Teď kryje Batmanovi záda Cyborg.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Jelikož se ale oba hráči často od sebe vzdálí, obrazovka se chytře rozdělí. Je to prvek, který jsme viděli již i u ostatních her. Jenže zde je to poprvé problém. Dění je někdy tak hektické, že se po rozpůlení budete horko těžko orientovat. Po chvíli to zvládnete, ale kdyby smrt ve hře něco znamenala, jako že prakticky neznamená, byl by to problém.

Klasický problém téměř všech LEGO her – jednoduché a nepropracované souboje – je zde přítomný jakbysmet. Vyjma soubojů s bossy je to pořád o mačkání jednoho a toho samého tlačítka. Alespoň že jsou zde rozmanité minihry ve stylu hackování à la Tron nebo vesmírná střílečka podobná klasickým arkádám.

Fotogalerie
18 fotografií
Vizuálně je hra, ehm, prostě LEGO. Díky PlayStation 4 výkonu jsou ale všechny textury ostré, efekty pestrobarevné a framerate je stabilní. LEGO Batman 3: Beyond Gotham je příjemná hra pro všechny fanoušky Batmana. K danému tématu totiž přistupuje správně – fanouškovsky.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

Plusy:

Klasická videoherní LEGO hratelnost stále funguje
Speciální kostýmy superhrdinů s různými funkcemi
Povedený multiplayer
Fajn minihry
Povedený humor

 

Minusy:

V podstatě stejné, jako ostatní LEGO videohry
Souboje nejsou příliš propracované
Rozdělování obrazovky je někdy matoucí

 

Infobox

Datum vydání:  14. listopad 2014

Platformy: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U, PC, PlayStation Vita

Cena: 1499 Kč (konzole nové generace), 1199 Kč (konzole stávající generace), 999 Kč (PC)

Výrobce: Traveller's Tales

Vydavatel: Warner Bros. Interactive Entertainment

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ