Singstar si s Ultimate Party odbývá svou premiéru na PlayStation 4 a rozhodně to není neslibný začátek, i když má svá ale. V základním balení dostanete třicítku songů, které rozhodně nejsou marné, zvláště pokud jste typ, které se v hudbě spokojí se zapnutým rádiem.

Tato třicítka songů je totiž až na pár výjimek čistě a pouze popová. Ano, uslyšíte zde i komerční house a RNB, ale většina je ryzí pop. Singstar Ultimate Party totiž není pěveckou hrou s konkrétním zaměřením, jako některé předchozí hry ze série, ale titulem pro masy. Takže budete popíkařit většinu hraní.

Ze všech stran na vás samozřejmě budou vyskakovat nabídky na dokoupení dalších songů, přičemž 39 Kč za jeden je snesitelná částka, ale je jen na vás, zda rozšíříte svůj tracklist za peníze, nebo zůstanete u základní nabídky. Jako osamoceného pěvce vás asi Singstar Ultimate Party brzy v základní sestavě omrzí, ale multiplayer, to je jiná.Ve dvou nabízí hra v podstatě neomezenou zábavu, při které se pobavíte a vyblbnete s kamarády. Budete zpívat jako o život a za břicho se popadat. Ať už pop posloucháte, nebo ne, některé z přítomných tracků určitě znáte, takže se nemusíte bát, že byste si nezazpívali.

Singstar Ultimate Party má úžasnou specialitku. Nemusíte si k hraní dokupovat žádný speciální mikrofon, stačí vám obyčejný chytrý telefon, do kterého si stáhnete zdarma aplikaci a můžete zpívat. Můžete využít základní PlayStation 4 headset, tablet nebo mikrofony ze starších her, ale mobil je tím nejjednodušším způsobem, jak si zahrát.

Kylie Minogue – Can’t Get You Out Of My Head patří k těm nejlepším songům ze hry.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Hra snímá výšku vašeho hlasu, takže lze stále lehce podvádět. Nemusíte zpívat text zobrazený na obrazovce, stačí správná výška hlasu a body budou přibývat. Podvádění vám však snad dlouho nevydrží, herní klání jsou stejně zábavná jen tehdy, pokud se skutečně snažíte zpívat. Každý song má přítomný videoklip, ale o HD rozlišení se mluvit nedá.

Zpátky však k tracklistu, respektive tomu nejlepšímu, co si ve hře můžete zazpívat. Příznivce house hudby potěší Avicii – Hey Brother nebo Swedish House Mafia Feat. John Martin – Don’t You Worry Child, popaře pak zbytek tracklistu, ze kterého vyzdvihneme tracky od Lady Gaga, Kylie Monigue nebo otravný, ale populární Happy od Pharella Williamse.

Fotogalerie
19 fotografií
Singstar Ultimate Party, která tak oslňuje funkčností mobilní aplikace, zabaví na všech večírcích, ale celkově zamrzí absence žánrově rozmanitějších songů. Stejně tak ale prostě nelze tuto hru nedoporučit na večírky, kde se zalíbí nejvíce. Takže stahujte aplikace a nažhavte hlasivky, jde se zpívat.

 

Kompletní tracklist Singstar Ultimate Party

5 Seconds of Summer – She Looks So Perfect   

Avicii – Hey Brother

Bridgit Mendler – Ready Or Not

Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

Clean Bandit Feat. Jess Glynne – Rather Be

Coldplay - Magic

Demi Lovato – Let It Go

Disclosure Feat. AlunaGeorge – White Noise

Ed Sheeran – Lego House

Ellie Goulding – Burn

Icona Pop Feat. Charli XCX – I Love It

John Newman – Love Me Again

Kylie Minogue – Can’t Get You Out Of My Head

Lady Gaga – Born This Way

Lionel Richie – Hello

Lorde – Royals

Naughty Boy Feat. Sam Smith – La La La

Olly Murs – Dear Darlin’

One Direction – Best Song Ever

One Republic – Counting Stars

P!nk Feat. Nate Ruess – Just Give Me A Reason

Paramore – Still Into You

Pet Shop Boys & Dusty Springfield – What Have I Done To Deserve This?

Pharrell Williams – Happy

Plan B – She Said

Selena Gomez – Come And Get It

Swedish House Mafia Feat. John Martin – Don’t You Worry Child

The Lumineers – Ho Hey

TLC – No Scrubs

Train – Drive By

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

Plusy:

Zábavné prozpěvování.
Co se týče popu, bohatý tracklist
Skvělá aplikace změní mobil v mikrofon
Povedená multiplayerová záležitost
Na párty ideální

 

Minusy:

Až příliš zaměřené na pop
Tracklist nás tak úplně nepřesvědčil
Stále lze snadno podvádět tónem hlasu

 

Infobox

Datum vydání:  29. říjen 2014

Platformy: PlayStation 4, PlayStation 3

Cena: 799 Kč

Výrobce: London Studio

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ