Série inFamous, která úspěšně debutovala na PlayStation 3, se poprvé představuje na jejím nástupci, a to v nejlepším možném světle. Hlavní hrdina Delsin přichází k superschopnostem jako slepý k houslím, ale brzy si je osvojuje a stává se nepřítelem vládním vojenských jednotek. Zda se stanete i nepřítelem obyvatelstva Seattlu, záleží jen na vás.

Hop, hop a Delsin letí.
Autor: Sony/Sucker Punch

Drzý fracek

Delsin je mladý, drzý, ironie z něj přímo srší a po prvních několika jeho vtípcích vám poleze krkem, pokud sami nejste v pubertě. Když ale nad infantilností hlavního hrdiny přimhouříte oči, čeká vás s ním ještě větší zábava než s Colem, protagonistou prvních dvou dílů. Delsin je totiž rychlejší, má nové schopnosti a akrobacie je jeho druhé jméno. V parkuru vyniká, šplhá po zdech, skáče po střechách, a to vše s přirozenou ladností.

Schopnosti mladého nekňuby jdou však mnohem dál. Delsin umí absorbovat kouř, neon i další elementy a použít je ve svůj prospěch a proti protivníkům. Díky kouři se umí nadnášet, vystřelit rychle jako blesk, střílet kouřové střely a pohybovat se skrze šachty. Po nasátí neonu můžete střílet paprsky, vytvářet štíty, běhat po zdech nebo odhalit slabá místo protivníků. Elementy budete nasávat ze svého okolí, kouř získáte z komína, nabouraného auta nebo ohně. Neon nasajete z výloh nebo tunikových aut. Všechny schopnosti lze vylepšovat.

Hlavní hrdina je otřesný, ale hra za něj zábavná.
Autor: Sony/Sucker Punch

Zloduch, nebo hrdina?

Během svého dobrodružství v Seattlu se budete rozhodovat, zda se přikloníte na stranu dobra, nebo zla. Chcete-li se stát opěvovaným borcem, musíte nepřátele jen omračovat, zachraňovat občany a uzdravovat je. Obyvatelé Seattlu vás pak budou zdravit, opěvovat vás, fotit si a stanete se jejich hrdinou. V případě, že se vydáte na cestu zla, nepřátele budete zabíjet a zničíte vše, co vám přijde pod ruku, stanete se obávaným postrachem, před kterým budou lidé na ulici utíkat. Všechny volby jsou ale příliš průhledné, což rozhodování trochu shazuje.

Hlavní hrdina je sprejerem tělem i duší.
Autor: Sony/Sucker Punch

Kromě hlavní příběhové linii je hra plná vedlejších misí, ve kterých budete pátrat po skrytých kamerách, odhalovat a pronásledovat skryté agenty, hledat audiozáznamy a sprejovat po zdech. I prostřednictvím nelegálního umění budete dál šířit dobro a zlo. Při sprejování musíte nejdřív zatřást ovladačem DualShock 4 stejně, jako se sprejem a pak pomocí jeho nakláněním sprejovat. Jednoduché a zábavné.

Fotogalerie
7 fotografií

To nejlepší na PlayStation 4

inFamous: Second Son chytře využívá propracovaný ovladač a jeho funkce. Zvuky se ozývají i z jeho mikrofonu a dotykovou plochou budete absorbovat elementy, otevírat dveře nebo snímat otisky. Paráda! Vizuální stránka hry je dechberoucí. Viditelnost maximální, nic se nedokresluje, ze světelných i částicových vám spadne čelist a hra běží ke všemu naprosto plynule. Na tomto titulu je znát, že jde o exkluzivitu pro výkonnou PlayStation 4. Jen směle do ní! A pokud tuto konzoli ještě nemáte, možná vás tato hra přesvědčí k jejímu pořízení.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Akční hratelnost v otevřeném městě
Superschopnosti, které lze vylepšovat
Spousta vedlejších misí
Vizuální nádhera
Chytře využitý ovladač PlayStation 4

Minusy: 

Pubertální hlavní hrdina
Průhledné rozhodování mezi dobrem a zlem

 

Infobox

Datum vydání: 21. březen 2014

Platformy: PlayStation 4

Cena: 1799 Kč

Výrobce: Sucker Punch

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ