Hlavním hrdinou hry je seržant Rex „Power“ Colt, kyborg, jehož tělesnou schránku tvoří více kovu než masa a kostí. Srdce patriota má ale na pravém místě, a tak se mu rozhodně nelíbí, že jeho už tak zdecimovanou Ameriku i zbytek světa chce plukovník Sloan zničit dalšími atomovými bombami. Je čas vydat se na postapokalyptickou jízdu.

Brokovnice je dobrá na rychlé amputace hlav
Autor: Ubisoft

Otevřený postapokalyptický svět

Stejně jako Far Cry 3, i Blood Dragon je videohrou v otevřeném světě. Mimo hlavních misí se tak můžete vydat na osvobozování základen, záchranu vědců, lov zmutované zvěře nebo sbírání vědeckých deníků nebo VHS, ve hře nejmodernějším videoformátem. Vašimi protivníky budou kromě robotů s modrou krví děsiví krvaví draci, kteří vás dokážou zakousnout, rozdupnout nebo usmažit laserovým zrakem. Ještě že srdce vyrvaná z hrudi robotů můžete použít na jejich odlákání.

Po svých i ve vozidlech

Jako v každém díle Far Cry i zde můžete své zbraně, mezi kterými je automatická pistole, brokovnice, odstřelovačka, plamenomet nebo laserová hvězdice, vylepšit. Jako kyborg máte větší zdraví i výdrž pro běh než smrtelník, ale vozidla jako jeep, člun, vodní skútr nebo kluzák přijdou vždy vhod. Příběh je plný humoru, nadávek a hlášek typu: „Jsem lamač srdcí“ poté, co vytrhnete robotí srdce. O nadávky není nouze. Ostatně, hlavního hrdinu nadaboval Michael Beihn, herec známý ze sci-fi trháků jako Terminátor nebo Vetřelci.

Fotogalerie
6 fotografií

Atomový svět zářící barvami

Ve světě Far Cry 3: Blood Dragon je vše rozpadlé, shnilé nebo zmutované, avšak zároveň ve stylu 80. let vše září neonovými barvami. To samé platí o hudbě, která zní stylově taktéž jako z osmdesátek. Příběh pohání zábavní 2D videosekvence, či spíše častěji statické obrázky. Životnost hry je přitom slušných osm až deset hodin, což je na přídavek velmi slušné. Zamrzí však, že na rozdíl od Far Cry zde nenajdeme žádný multiplayer. I tak se ale jedná o jedno z největších překvapení tohoto roku. Co takhle další přídavek, či lépe řečeno zákusek?

 

Hodnocení Blesk.cz: 10/10

Plusy:

Otevřený svět

Spousta vedlejších úkolů

Solidní životnost

Upgradovatelné zbraně

Geniální humor

Rexovy hlášky

Děsiví draci

 

Minusy: 

Žádný multiplayer

 

Infobox

Datum vydání: 1. květen 2013

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1200 MS bodů

Výrobce: Ubisoft Montreal

Vydavatel: Ubisoft

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ