Sonic & All-Stars Racing Transformed se řadí do subkategorie arkádových závodních her s motokárami. Zde není místo pro žádnou snahu o realismus, ale pro maximální zábavu! Závodníky jsou známé postavičky z nejrůznějších videoher od Segy.

Od Sonica a jeho parťáků Tailse, Knucklese, Shadowa, Amy, přes Vyse ze Skies of Arcadie, Ulalu ze Space Channel 5, Joa Musashiho z Shinobi, až po kašpárka NiGHTS z NiGHTS into Dreams nebo Beata z Jet Set Radio. Každá verze této videohry má navíc vlastní exkluzivní postavu.

V PC verzi nalezneme Shoguna z Shogun: Total War, v Xbox 360 verzi můžete hrát za svého vlastního Avatara a v recenzované Wii U verzi je exkluzivně možnost hrát za svoje Mii nebo Metal Sonica.

Po trati, na vodě i ve vzduchu

Oproti ostatním motokárovým hrám je Sonic & All-Stars Racing Transformed odlišný v tom, že se vozidla při změně terénu mění v čluny a letadla. Ovládání je vždy trochu odlišné, přičemž u stíhaček je neobtížnější a vzlet do vzduchu vás dokáže občas rozhodit a dezorientovat.

Během závodění můžete řezat smyky a získat tím turbo, ve vzduchu provádět nejrůznější triky se stejnou odměnou a sbírat power-upy, kterými můžete střílet po nepřátelích.

Závodí se i ve vzduchu
Autor: Sega

Tratě, jejichž prostředí poznáte

Ve hře je 20 tratí, z nichž je každá založena na nějakém známém světě z videohry od Segy, ať už jde o Sonica, Panzer Dragoon, Golden Axe nebo NiGHTS into Dreams. Tratě jsou různorodé, nápadité, členité a mění se v nich terén. Obsahují také zkratky a časem odemknete jejich zrcadlové verze. Ve hře je možné jezdit světový šampionát a odemykat v něm nové tratě a postavy, grand prix, závody na čas nebo samotné jízdy.

Fotogalerie
6 fotografií

Specialitky pro Wii U

Verze pro Wii U obsahuje některé speciality. Při závodech jednoho hráče se na ovladači zobrazuje mapa s umístěním závodníků a zpětné zrcátko. Při multiplayeru se dění zobrazuje jednomu hráči na obrazovce displeje a dalším na televizi. Takto může hrát až pět hráčů, přičemž online až deset. Sonic & All-Stars Racing Transformed je vážně povedená arkádová jízda. Možná za to může i fakt, že i když hru vyvíjelo studio Sumo, pracují v něm bývalí zaměstnanci Bizzare Creations, kteří jsou zodpovědní za závodní megahity Metropolis Street Racer a Project Gotham Racing.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:
Arkádová hratelnost na zemi, na vodě i ve vzduchu
Spousta známých postaviček i tratí z videoher
Dostatek režimů a obsahu
Mnoho možností multiplayeru
 
Minusy:
Není pro seriózní závodníky
 
Infobox
Datum vydání: 30. listopad 2012
Platformy: Wii U, Xbox 360, PlayStation 3, PC, Nintendo 3DS, PS Vita
Cena: 1299 Kč (Wii U) 999 Kč (X360, PS3, PS Vita, 3DS)
Výrobce:  Sumo Digital
Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ