Hra nabízí přes padesát nejrůznějších disciplín, které využívají snad všechen hardware, který handheld Nintendo 3DS má. Hra sice není tak obsáhlá jako její velká verze pro Nintendo Wii, ale pořád má co nabídnout. Zvláště, pokud si chcete zasportovat třeba při cestě autobusem do posilovny.

Mačkejte tlačítka ostošest

Nejrůznější disciplíny se liší stylem ovládání. Například při běhu musíte nejdřív svého sportovce nabít stisknutím tlačítka, po startu závodu ho včas pustit a pak do něj bušit jak smyslů zbavení. Jiné disciplíny využívající tlačítka zase chtějí správné načasování, jako bojový sport teakwondo. Jiná klání jsou zase spíše o přesnosti a preciznosti. Při takovém plavání stylu kraul musíte na dotykovém displeji kroužit stylusem co nejpřesněji a nejrychleji stále dokola. To samé platí pro šermování, zobrazený směr na obrazovce musíte okopírovat perem co nejpřesněji.

Video
Video se připravuje ...

Mario a Sonic se vracíjí na Olympiádu Sega

Proč to křičíš na svůj handheld?

Každá hra se ale vážně ovládá jinak, a tak při vzpírání počítejte, že budete svou postavičku povzbuzovat křikem do mikrofonu. Při závodech plachetnic budete přímo foukat jim do plachet na spodním displeji. Ke slovu se dostane i gyroskop v handheldu, to když budete kapesní konzolí rotovat, abyste roztočili kladivo a mohli ho hodit požadovaným směrem. Naopak vertikálně budete s handheldem naklánět, když budete přistávat s kolem při skocích na BMX. Jiné disciplíny jsou oproti těmto vyloženě jednoduché. Třeba být brankářem při házené a jednoduše blokovat střely circle padem. Disciplíny tak trpí vážným neduhem. Některé z nich jsou příliš jednoduché, a to jak zpracováním, tak obtížností.

Fotogalerie
6 fotografií

Tým složený z obou světů

Spojení Maria a Sonica dopadlo opět na jedničku, postavičky a jejich kamarádi jako Tails nebo Yoshi k sobě ladí, postavičky mají stejný pohádkový nádech. Grafika je barevná, modely postaviček na poměry handheldu detailní a zamrzí jen nevýrazný 3D obraz, který sice plní svou funkci, ale jiné hry na této platformě ho využily mnohem lépe. Hra nabízí i multiplayer pro čtyři hráče v lokálně podobě. K jeho spuštění vám bude stačit jedna kopie, ostatní hráči si hru bezdrátově nahrají od vás. Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games je příjemná, byť ne dokonalá sportovní hra na cesty. Minimálně ruce si při ní procvičíte pořádně.

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:

Přes 50 sportovních disciplín

Hra plně využívá možností Nintenda 3DS

Postavičky od Nintenda i Segy

Minusy:

Méně propracované, než Wii verze

Slabší 3D efekt

Některé disciplíny jsou příliš jednoduché

 

Infobox

Datum vydání: 10. únor 2012

Platformy: Nintendo 3DS

Cena: 1199 Kč

Výrobce: Sega / Sega

Vydavatel: Nintendo

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ