Kinect Star Wars se odehrává simultánně s událostmi prequelové trilogie, tudíž hráči na vlastní kůži zažijí některé události z epizod I až III. Podíváte se na písečnou Tatooine, lesnatý Kashyyyk, domov Wookiů a zavítáte i na domovskou planetu řádu Jediů, Coruscant. Fanoušci Star Wars tak během hraní budou ve svém živlu.

Video
Video se připravuje ...

V Kinect Star Wars jste vy ovladačem Microsoft

Staňte se Padawanem

Kinect Star Wars nabízí pět her, které nejrůznějšími způsoby využívají pohybového ovládání senzoru Kinect. Hra Jedi Destiny: Dark Side Rising by se dala označit jako hlavní titul celé kompilace, který nabízí také největší porci příběhu. Chopíte se v ní role mladého učedníka řádu Jedi – Padawana, kterého si sami zvolíte. Nejdříve se budete muset naučit ovládat svůj světelný meč. Stačí jednoduše natáhnout ruku a hra pak snímá všechny pohyby. Při soubojích budete muset často nejdříve několik úderů vykrýt, než další budete moci sami zasadit. Tyto duely jsou občas trochu otravné, lepší je samotná ofenziva. Pohyb ve hře je pomalý, aby hráči souboje stíhali. Spád trochu pokulhává, ale jde o oběť pohybovému ovládání. Mimo souboje se světelnými meči budete používat i samotnou sílu, ať už k odražení nepřátel, nebo zdvihání předmětů. O veškerý pohyb postavy se stará sama hra, úkroky do stan a výkruty vpřed však budou vaší prací. Zapotíte se ale ještě více, to když se budete shýbat nebo skákat. Jedi Destiny: Dark Side Rising ale není jen o soubojích se světelnými meči. Na Kashyyyku osedláte speeder a proletíte se i v kosmu ve vesmírných stíhačkách. Hráč se stará pouze o pohyb, zatímco po správném zamíření střílí hra sama. Jedi Destiny: Dark Side Rising podporuje i hru dvou hráčů a je jednoznačně tím nej, co Kinect Star Wars nabízejí.

Fotogalerie
6 fotografií

Zatančete si s princeznou Leiou

Další z her je Galactic Dance-off, taneční titul, který využívá základů Dance Central 2. V paláci Jabby The Hutta se budete snažit předvést svůj taneční talent. Předtancovávat vám při tom ale nebudou jen Jabbovy otrokyně, ale i samotná princezna Leia, Lando Calrissian nebo dokonce sám Han Solo. V levé části obrazovky hra ukazuje požadované taneční pohyby i se zvýrazněnými částmi těla, takže vidíte, jak se před televizí kroutit co nejpřesněji. Už během samotného tančení, ať už vám půjde, či nikoliv, se budete řezat smíchy. Všechny pohyby jsou totiž pojmenovány po postavách a místech ze světa Star Wars. To však nic není proti samotným songům, na které budete vrtět vlastním pozadím. Jedná se totiž o předělávky známých hitů od Britney Spears, Christiny Aguilery, Gwen Stefani, Jamiroquai, Daft Punk a dalších, které jsou přezpívány tak, aby jejich texty pojednávaly o událostech Hvězdných válek. Poslechnete si tak, že princezna Leia je v bitvě a abyste jí získali, musíte se připojit k rebelům. Galactic Dance-off skvěle snímá pohyby, a to i během hry dvou hráčů.

Další z her, Ranco's Rampage pojednává o destrukci měst jedním z Jabbových mazlíčků. V roli obřího Rancora budete ničit budovy, vozidla, šlapat po nejrůznějších tvorech, házet droidy a získávat tak co nejvíc bodů. O nic jiného v této hře nejde, po chvíli je tak příliš stereotypní a omrzí. Navíc volný pohyb není ideálně zpracován a často je problém s Rancorem vůbec chodit.

Závody kluzáků jsou dobře hratelné a ještě se k tomu skvěle ovládají
Autor: Microsoft

Na start závodníku!

Podracing je však závodní hrou, u které strávíte mnohem více času. V roli jednoho ze závodníků se můžete vrhnout na závody kluzáků, které moc dobře známe z Epizody I. Tratí je habaděj, závodů jakbysmet a co je nejdůležitější, pohybové ovládání funguje přesně a spolehlivě. Důležité je si pamatovat, že neřídíte auto, tudíž nesmíte před obrazovkou točit fiktivním volantem, ale tahat za řídítka kluzáku. K dispozici je turnaj, hra dvou hráčů, prostě vše, co byste od závodů kluzáků čekali. Ostatně, v minulosti byly této slavné filmové scéně věnovány už dvě videohry.

Poslední z přítomných her je Duels of Fate, hra, kterou tvoří jen duely mezi postavami ozbrojenými světelnými meči. Jak už jsem poznamenal, jsou těžkopádné, někdy únavné, nemají spád a celá tato hra tak zavání nudou stejně jako štamgasti z baru v Mos Eisley svým zpoceným odérem.

Kinect Star Wars je příjemnou kompilací několika her s tématikou Hvězdných válek. Bohužel pět her je málo na jakoukoliv kompilaci, zvláště, když Duels of Fate a Rancor's Rampage za moc nestojí. I když většinou snímání pohybu funguje na jedničku, jsou okamžiky (opět Rancor), kdy můžete dělat co chcete, ale Kinect Star Wars vaše pohyby korektně do hry nepřenese. Grafická stránka taky neodpovídá dnešním standardům. Hlavní postavy vypadají pěkně a detailně, ale okolí a herní prostředí často postrádá život, je kostičkované a nehodí se ke zbytku hry. Kinect Star Wars ale dokáže opravdu pobavit, zvláště ve více hráčích. Tato hra sice není stoprocentně na světlé straně síly, ale pobavit dokáže solidně.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:

Hlavní hra Jedi Destiny: Dark Side Rising

Zábavné tancování je k popukání

Skvělé závody kluzáků

Velká zábava ve více hráčích

Minusy:

Her mohlo být podstatně více

Duels of Fate a Rancor ' s Rampage nudí

Nevyvážená grafika


Infobox

Datum vydání: 3.duben 2012

Platformy: Xbox 360

Cena: 999 Kč

Výrobce: Terminal Realit

Vydavatel: Microsoft

Distributor v ČR: Microsoft

Jazyk: AJ