Chytrý telefon Boeing Black je designovaný tak, aby ho nešlo opravit. Šroubky jsou překryty ochrannou vrstvou, plášť je pokryt epoxidovým lepidlem. Jakákoliv snaha o rozmontování bude na první pohled patrná.

Telefon je ale zabezpečen proti nežádoucímu otevření i softwarově. Pokud se o jeho odemknutí někdo pokusí bez patřičné autorizace, dojde ke smazání všech dat v chytrém telefonu včetně samotného systému. Stane se tak nepoužitelným.

Zadní část mobilu lze odmontovat a použít ho jako satelitní přijímač, komunikovat lze i přes zabezpečené rádiové frekvence a po připojení solárního panelu můžete nabít i baterii. Boeing Black má sloty pro dvě SIM karty a podporuje sítě v sítích GSM, WDCMA i LTE.

Telefon je navržen pro maximální bezpečnost, jeho hardware oproti high endu zaostává. Boeing Black má 4,3palcový displej s qHD rozlišením 540 x 960 pixelů. Mobil pohání dvoujádrový procesor ARM Cortex-A9 s taktem 1,2 GHz. Operačním systémem je Android. Cena ještě známa není, ale Boeing Black levná sranda určitě nebude.