Zámek se nachází dva kilometry od Benešova ve Středočeském kraji, 40 km od Prahy.  Nabízí spoustu zajímavých atrakcí. Prohlédnout si můžete jižní křídlo zámku, severní křídlo, soukromé pokoje, střelnici, muzeum sv. Jiřího a výstavu pohádkových bytostí. 

Pokud byste chtěli pojmout prohlídku netradičně, můžete využít turistický vláček, který vás proveze areálem zámku. Jízda trvá patnáct minut a zaplatit byste za ní měli okolo 60 korun. Samozřejmostí jsou i večerní prohlídky v dobových kostýmech.

Jistě se vám ve spojitosti s Konopištěm vybaví i chov medvědů. Zámecký příkop, kde můžete medvědy vidět je k těmto účelům používán již od dob Františka Ferdinanda d´Este. Ten byl velice vášnivý lovec, proto je na zámku k vidění i spousta loveckých trofejí.

Konopiště patří mezi Národní kulturní památku České republiky. Zajímavost je, že v současné době je označován jako zámek, avšak jeho původní majitelé zbudovali hrad. Uzavřen je do konce března, tak neváhejte a vyrazte na Konopiště!

V blízkosti je zámek Jemniště, hrad Český Šternberk, klášter Sázava, Benešov, Týnec n. Sázavou, románská rotunda a muzeum kameniny.

Další tipy, kam na pěší turistiku najdete zde

Cestujete rádi po Česku? Tipy najdete zde>>