Hlavní město patří už od nepaměti na přední strany turistických průvodců. Hlavním důvodem je barvitá architektura s mnohaletou historií, řada atraktivních podniků nabízejících český národní nápoj, ale také krásné parky a oázy klidu mimo rušné centrum. V následujícím článku jsme pro vás našli několik míst, která stojí v Praze navštívit pěšky.

Kunratický les

Pokud se zrovna nechcete prodírat davy turistů a pražskou zoo už znáte nazpamět, můžete vyrazit vyrazit do Kunratic. Navštívit tam můžete Kunratický les, kterému se přezdívá plíce Prahy a skvěle si v něm odpočinete.

Klid hraje prim

Kunratický les nicméně není tak frekventovanou destinací jako třeba park Stromovka a tak je ideálním místem pro zamilovaný pár, sportovní nadšence, nebo rodiny s dětmi. Se svou rozlohou 300 hektarů se jedná o největší souvisle zalesněnou plochu v Praze. Navíc je skvěle přůstupný ze stanic metra Chodov nebo Roztyly a nabízí tak mezi sídlišti bránu do zcela jiného světa.

Mufloni kam se podíváte

Nejznámější atrakcí Kunratického lesa jsou bezpochyby mufloni, kteří zde byli uměle vypuštěni v 60. letech minulého století. Kromě muflonů zde potkáte třeba srnky, strakapoudy, datly, poštolky nebo třeba bažanty.

Zbraslav

Na soutoku Vltavy a Berounky se rozléhá malebná městská část Praha-Zbraslav. Tato část Prahy potěší hlavně milovníky procházek podél řeky. Na své si přijdou i fanoušci historie, které uchvátí pomník na počest Mistra Jana Husa a navštívit kapli, ve které byli pohřbeni Přemyslovci. Svou trasu po Zbraslavi si můžete naplánovat v interaktivní turistické mapě.

Zbraslavskou dominantou je zámek/klášter Zbraslav, který byl znovuvystavěn roku 1785. Nejlépe se do Zbraslavi dostanete ze Smíchovského nádraží autobusem číslo 214 nebo 149.

Další tipy na výlety po Praze si přečtěte zde>>

Pražské hospody objektivem bohéma>>

Procházky tajemnou Prahou>>