Z Hradce Králové do Kuksu

Trasa z  Hradce Králové do Kuksu je dlouhá 26 km a nemusíte se bát, nečeká vás žádné drastické stoupání ani sjezdy. Začátek je u kamenného mostu v Pláckách a již za krátkou chvíli se ocitnete u vody, lesa a okolí malebných vesniček. Ne cestě vás čeká několik zastávek, ta první je bufet, kde se můžete občerstvit. Ocení ho hlavně rodsiny s dětmi. Součástí je pískovistě, hřiště na vojebal a několik laviček. Zajímavosti na ceste jsou například barokní kaple Zjevení Páně ve Smiřicích, zámek a zámecký park ve Smiřicích či pevnost Josefov.

Cyklostezka podél zámků a hradů na řece Orlici

Stezka je dlouhá 8 km a je je součástí budované tzv. Orlické cyklistické cesty vedoucí z Hradce Králové do Potštejna. Asfaltový povrch má minimální převýšení samozřejmostí je pravidelné udržování. Je ideální nejen pro cykloturistiku ale i in-line brusle.

Archeocyklotrasa Hradec Králové - Všestary

Cesta vede z Hradce Králové přes archeologické lokality přímým směrem do moderního Archeoparku ve Všestarech. Po cestě jsou umístěny naučné tabule s informacemi o archeologických zajímavostech daného místa.  Archeopark pravěku vás seznámí s životem pravěkých lidí, s ukázkami dobových staveb, řemesel, zvyků a obyčejů. Je dlouhá 31,5 km a je vhodná pro silniční i horská kola.

Další tipy, kam na kole se můžete dočíst zde.