Zoo Praha

Gorily, sloni, hroši, nebo třeba orli. Pražská zoologická zahrada hostí více, než 674 různých druhů. I proto je jednou z 5ti nejlepších zoo na světě. Zahrada se nachází v pražské Troji. Na 58 hektarech s 12ti pavilony zoo nabízí zábavu na celý den jak pro děti, tak pro dospělé. Troja je výborně dostupná autem i hromadnou dopravou. Jednorázová vstupenka pro dospělé stojí 200kč, pro děti a studenti zaplatí 150kč. Stojí to za to? Rozhodně ano! Mnoho zvířat jinde, než v pražské zoo neuvidíte.

Další informace o cenách, otevírací době a expozicích, zde!

Bobová dráha Prosek

Máte rádi rychlost? A vaše děti také? Jízdu po prosecké „bobovce“ si zamilujete. Dospělí za jednu jízdu zaplatí 70kč, děti do 150cm 50 korun a děti menší, než metr, mají jízdu zdarma. A bobovou dráhou zábava nekončí. Součástí areálu je i lanový park a trampolína. A pokud vám po zážitku vyhládne, navštivte restauraci „Na bobovce“.

Více informací o bobové dráze a ceník naleznete zde!

Muzeum městské hromadné dopravy v Praze

Zajímá vás, jak jezdili po Praze vaši rodiče a prarodiče? Navštivte muzeum městské hromadné dopravy v Praze-Střešovicích. Přes čtyři desítky výborně udržovaných vozů nadchnou vás i vaše děti. Kromě dopravních prostředků v muzeu uvidíte i dobové dokumenty, značení a jiné exponáty spojené s historií MHD. Muzeum je bohužel otevřeno jen od dubna do října. Ceník je ale milosrdný. Vstupné pro dospělé činí 35kč, děti 6 – 15 let 20kč a děti do 6 let mají vstup zdarma.

Více informací o muzeu městské hromadné dopravy v Praze naleznete zde!

Královsví železnic v Praze

Modely vláčků jsou něco, co fascinuje malé i velké. Na úchvatné miniatury plné detailů se vydržíme dívat celé hodiny. A v Království železnic Praha je opravdu na co koukat. Stovky vlaků jezdí po perfektně zpracovaných replikách téměř všech krajů České republiky. Uvidíte tak nejen modely nádraží, mostů a tunelů, ale i miniaturní verze známých staveb. Vše zpracováno do posledního detailu. Jen figurek se na modelu nachází tisíce. A pokud vám vláčky ke štěstí nestačí, součástí expozice je i obří interaktivní model Prahy. Dospělí za vstup zaplatí 260kč, děti do 15 let 160kč a děti pod metr bude vstupenka stát 50kč.

Podrobné informace o Království železnic Praha-Anděl a kompletní ceník zde!

Další zajímavé tipy:

Kam s dětmi na Den dětí? Akce pořádají Zoo i aquaparky!

13 tipů na výlety, které vyrazí dech nejen vašim dětem, ale i vám!

3 tipy na dovolenou s dětmi v klidu a bezpečí

Kam vyrazit s dětmi za každého počasí?

Kam na výlet? S dětmi do Mirakula, s kamarádkou na tulipány, s mužem na motoshow