Těsně před loňskými Vánoci se moderátor rádia Frekvence 1 Jiří Pomeje dostal do vypjaté situace, přímo do studia dostal zprávu o tom, že se jeden z jeho posluchačů chystá spáchat sebevraždu: „Jirko, včera jsem přišel o ženu, kterou jsem měl 31 let. Zahynula při dopravní nehodě. Nevím co mám dělat. Chodím po bytě a mám u sebe devítku, asi si hlavu proženu kulkou.“ Naštěstí se moderátorovi přímo v živém vysílání podařilo muže přesvědčit k cestě taxíkem do rádia a osobnímu rozhovoru. Následně zavolal na tísňovou linku 155, ze které dispečerka kontaktovala nešťastného pasažéra přes řidičku taxíku, s mužem během jízdy rozmlouvala. Nakonec se jí podařilo muže uklidnit a po příjezdu před rozhlasovou stanici a krátkém rozhovoru s moderátorem, se muž svěřil do péče záchranářů.

„Jsem hrozně rád, že teď už je Jiří v péči odborníků. Ani nedokážu říct, jak moc jsem šťastnej, že všechno dobře dopadlo,“ uzavřel tenkrát vyčerpávající misi unavený moderátor.

Za tuto skvělou pomoc při záchraně lidského života byl moderátor Jiří Pomeje jménem pražské záchranné služby nominován na prestižní ocenění Zlatý záchranářský kříž. Posláním Zlatého záchranářského kříže je ocenit výjimečné, profesionálně zvládnuté zásahy hasičů, zdravotníků, vojáků, policistů a jiných složek integrovaného záchranného systému, dobrovolníků i profesionálů, neziskových organizací působících v oblasti záchranářství, stejně jako obětavé činy první pomoci laiků – dětí i dospělých. Zlaté záchranářské kříže jsou v současné době předávány přímo z rukou prezidenta České republiky.

„Samozřejmě mě to moc potěšilo, ale myslím, že by to udělal každý. Pro mě je největší ocenění to, že mi lidi důvěřují natolik, že mi zavolají když je jim nejhůř. A tomu se nic nevyrovná,“ skromně okomentoval svou nominaci moderátor Jiří Pomeje.