„Strašně moc ji bolela hlava. Protože jsem věděl, že má sešitou hlavu, údajně spadla z kola, měl jsem strach z krvácení do mozku,“ svěřil se hned po návratu do Prahy Macura.

V Rakousku dokonce nechal Ivetě udělat CT vyšetření. „Podle výsledků měla ve tváři polámané nějaké kosti. Sice nijak výrazně, ale měla. Těžko říct, z čeho to má, ale prý byly čerstvé. Vyšetření objevilo i nějaké minikrvácení do mozku, ale lékaři říkali, že se samo zastaví. Ivetu by si tam rádi nechali, ale nechtěla,“ vysvětluje Macura, který pořídil i videozáznam, na kterém s Bartošovou na lůžku a v přítomnosti lékaře mluví o výsledcích vyšetření.

Stopy po mlácení

„Máš tam nějaké fraktury v obličeji. Vypadají čerstvé. Tak dva týdny. Mlátí tě někdo? Dává ti facky?“ překládá Macura zpěvačce. Ta se ale vzmůže jen na odpovědi: „A to přejde...“ nebo „To se spraví samo…“

Na otázku, zda jí někdo nedává facky, mlčí. Až po chvíli odpovídá: „To zvládnem... U moře...“

Hrůzný nález

Ještě horší bolesti měla Iveta v Itálii. „Tam mi doktor tvrdil, že na žádné krvácení do mozku nepřišli. Ale taky si mě vzal stranou a dost špatnou angličtinou mi sdělil, že je hlavně dost opilá,“ promluvil o druhém vyšetření Macura.

Přestože Italové nepotvrdili krvácení do mozku, ve zprávě z boloňské nemocnice, kterou má Blesk k dispozici, se lékař zmiňuje o možném meningiomu, tedy nádoru na mozku. Dokonce u něho udělal otazník! „Mezi příznaky patří epileptický záchvat, částečné ochrnutí poloviny těla, zhoršení řeči, bolesti hlavy i psychické změny,“ vysvětlil Blesku odborník.

Co je meningiom

Jde o nezhoubný nádor, který roste velice pomalu. Když už je ale velký, může způsobovat tlak na mozkovou tkáň a díky tomu i bolesti hlavy a psychické problémy. Léčba probíhá obvykle radikálním neurochirurgickým odstraněním.

Video
Video se připravuje ...

Iveta Bartošová při vyšetření v Rakousku. Není jí rozumět a pláče archiv Prask.tv

Fotogalerie
10 fotografií