Scott, který divákům přinesl kromě prvního Vetřelce i jeho předkračování Prometheus, momentálně natáčí nový díl známé sci-fi ságy o nezničitelných netvorech v Austrálii. A svou práci bere až příliš vážně. Horkokrevně se při chůzi začetl do scénáře a ztratil přitom ponětí o dění kolem.

Nevyhnul se tak jedoucímu vysokozdvižnému vozíku, jehož řidič se srážce na poslední chvíli nedokázal vyhnout. „Všichni na place se báli, že řidič vozíku bude seřván, ale Ridley to vzal jako chlap. Řekl, že to byla jeho vina a vyrovnal se s tím,“ citoval server scified.com svědka nehody.

Z té režisér vyvázl se zraněným zápěstním. To je sice bolestivé, ale Scott se z něj plně zotaví. Po ošetření se vrátil na plac a pokračoval v natáčení. Zdroj webu dodal, že i přes nepříjemnou bolest se režisér i nadále chová jako profesionál a filmování nenabírá zpoždění.

Snímek Vetřelec: Covenant je pokračováním snímku Prometheus z roku 2012. Jde o již druhý film z novodobé vetřelčí ságy, která se odehrává před tou původní se Sigourney Weaver, jež se natáčela v letech 1979 až 1997, a má dnes čtyři díly.

Ve filmu se opět objeví Michael Fassbender jako android David a Noomi Rapace jako doktorka Elizabeth Shaw.  Na rozdíl od Promethea, v němž se přímo slavné slizké monstrum neobjevilo, Scott slíbil, že tentokrát se xenomorpha dočkáme v celé jeho ohavnosti. Česká premiéra Vetřelec: Covenant se očekává 3. srpna 2017.

Fotogalerie
10 fotografií