Dívky agenta 007 bývaly většinou exotické – krásky, dračice nebo kaskadérky. Jane Seymour měla ve svých dvaceti letech jiný úkol – vypadat jako panna. Hrála po boku Rogera Moora nevinnou vykladačku tarotových karet.

S Moorem se sblíží až na závěr v rychlovlaku, ovšem to, že panenství ztratí právě s ním, jí karty prozradily dříve.

Spisovatelka

Po Bondovi hrála Jane v celé řadě filmů, mimo jiné milenku Winstona Churchilla a taky královnu Marii Antoinettu. V polovině 80. let začala psát knihy, vesměs o tom, jak žít lepší život. První se jmenuje Průvodce romantickým životem a napsala ji na zámku uprostřed šťastného manželství s třetím manželem Davidem Flynnem. To se vzápětí zhroutilo jako domeček z karet – vyšlo najevo, že Flynn měl asi čtrnáct milenek. Aby se nezhroutila, začala Jane s dětmi malovat obrazy a po pár letech je už vystavovala jako známá malířka. Napsala o tom další knihu s názvem Jak změnit tragédii v lepší příležitost.

Mezi životema smrtí

Na konci 80. let přišla Jane málem o život při rutinním zákroku proti bronchitidě. Sestra při vpichování injekce minula sval a zasáhla tepnu. „Poklesla mi ústa a sevřel se mi krk. Koukala jsem na vše shora – lidé v ordinaci ječeli a běhali kolem mého těla. Viděla jsem bílé světlo. Vzpomněla jsem si ale, že tu zanechávám dítě.“ Jane měla později ještě dvojčata – ve 45 letech – s Jamesem Keachem, producentem seriálu Doktorka Quinnová (již hrála). Pořád píše knihy – tentokrát o tom, jak žít šťastně i po šedesátce.

Fotogalerie
3 fotografie