Psal se rok 1962 a diváci se na plátnech kin seznámili s Honey Rider. Tuto roli v první oficiální bondovce s názvem Dr. No získala švýcarská herečka Ursula Andress. Její scéna, kdy se po boku Seana Conneryho objevuje v bílých bikinách, se stala světoznámou. Muži jí leželi u nohou a ženy si začaly pořizovat stejné plavky. Z kousku bílé látky se totiž stal okamžitě hit. A stejně tak úspěšnou se stala i Ursula, kterou bondovka takřka přes noc katapultovala mezi světové hvězdy.

Za roli bondgirl dostala v té době 10 tisíc dolarů a jako bonus několik ocenění – v roce 1964 získala za roli v Dr. No Zlatý glóbus v kategorii Objev roku a mimo jiné skončila na prvním místě mezi »100 nejvíce sexy filmovými momenty«.

Začala jako modelka

Ursula se narodila v rodině diplomata. Než se vydala na dráhu herečky, zkoušela své štěstí po studiích ve Švýcarsku jako modelka v Paříži. Naučila se několik jazyků. Plynně hovoří německy, francouzsky, anglicky a italsky. V lásce se jí nedařilo. Manželství s hercem Johnem Derekem ztroskotalo po devíti letech.

Mimo jiné hrála s Jeanem-Paulem Belmondem ve filmu Muž v Hongkongu (1965). I přesto, že Belmondo byl v té době ženatý s Elodií Constantin, přeskočila mezi nimi jiskra a Ursula se pak stala jeho partnerkou.

Nafotila nahé snímky

Kromě hraní využila sex-appealu i při focení nahých snímků pro Playboy. Když se jí novináři ptali, proč se rozhodla svléknout, odpověděla: „Protože jsem krásná.“ Mezi její životní partnery patřil Marlon Brando, James Dean či o 16 let mladší herec Harry Hamlin, jemuž v roce 1980 porodila syna Dimitrije. I přes další snímky se však úspěch jako po Bondovi neopakoval.

Fotogalerie
6 fotografií