Podle legendy si filmaři všimli Honor Blackman, když za války vozila na motorce darovanou krev. Snad už tenkrát jí slušely kožené kalhoty těsně obepínající stehna.

Mstitelka

Honor měla za sebou hezkou řádku rolí drsňaček, když ji v roce 1964 obsadili do třetí filmové bondovky Goldfinger. O svých začátcích řekla: „Musela jsem nosit kalhoty a dlouhé šaty, abych skryla všechny ty modřiny a podlitiny, které jsem při natáčení utržila.“

Příčinou byl televizní seriál Mstitelé, v němž musela neustále odrážet útoky nějakých padouchů. Jakožto zdatná judistka mrskla s jedním kolegou tak prudce, až upadl do bezvědomí.

Bez kaskadérů

Goldfinger patří dodnes mezi nejpopulárnější díly z celé bondovské série. Není to jen tím, že agent 007 konečně dostal to správné »nádobíčko«. Poprvé se mu taky filmová partnerka fyzicky (skoro) vyrovná.

Honor pilotuje letadla, přistává v poli, to vše bez pomoci kaskadérů. Bond ji na oplátku na závěr zbaví pochybností o vlastní sexuální orientaci.

Taškářka

Herečka si následky popularity třetího dílu nesla po celý život. „Muži se v mojí přítomnosti pořád chtějí prát,“ řekla v roce 1969. Ráda uváděla novináře do rozpaků opakováním jména své filmové hrdinky Pussy, což v angličtině zní trochu jako p*činka. S Connerym si zahrála ještě v jednom westernu a ve filmu Panna a Cikán se objevila nahá. Vdala se, adoptovala děti a zase se rozvedla. Žije převážně sama, bojuje za zrušení britské monarchie a nejraději kouká na fotbal.

Fotogalerie
5 fotografií