Živý koncert Beatles byl snem mnoha fanoušků, jen některým se to ale podařilo. Britská skupina už 40 let neexistuje, dva její členové zemřeli. Ti dva zbývající ale oprašují zašlou slávu kapely a nevynechávají přitom ani Prahu. Paul McCartney (69) zahrál v hlavním městě před sedmi lety, Ringo, který se vydal na turné po dvaceti letech, vystoupil ve středu.

Starr, vlastním jménem Richard Starkey, je pořád tím nepříliš vysokým sympatickým chlapíkem s velkým nosem, i když jeho moptop neboli smeták, účes společný všem Broukům, je dávno pryč. Pramálo ale ztratil ze své svérázné jednoduché hry na bicí a podmanivého vokálu. A to mu bude už za týden jedenasedmdesát!

Doprovodili ho známí muzikanti

I když ho neoficiální šéfové skupiny Paul McCartney a John Lennon (†40), podobně jako George Harrisona (†58), ke skládání ani zpívání moc nepouštěli, rozhodně nebyl tím černým vzadu a výrazně přispěl ke zvuku Beatles. Svědčí o tom skladby jako With A Little Help From My Friends, Yellow Submarine nebo Octopu’s Garden, které patří k hitům jeho koncertního repertoáru.

Dnes Ringo považován za sólistu, ale bez All Starr Bandu se neobejde. Ten ho doprovázel i ve středu večer. Vesměs ho tvoří muzikanti, kteří už mají něco za sebou. Zpěvák a kytarista Rick Derringer se proslavil hitem Hang On Sloopy a spolupracoval i s Michaelem Jacksonem. Baskytarista Richard Page skládal pro Madonnu, klávesista Gary Wright hrál s Judas Priest, kteří koncertovali v Praze v úterý. Edgar Winter, který hraje na všechno možné, si údajně jako první pověsil klávesy na krk a Wally Palmer hrával s americkými The Romantics.

Fotogalerie
10 fotografií