Meghan Markleová sledovala na Wimbledonu v minulém týdnu zápas své kamarádky Sereny Williamsové v části, která byla vyhrazena pouze pro členy tenisového klubu. Podle mnohých svým oblečením hrubě porušila wimbledonský protokol. Na utkání totiž dorazila v obyčejných modrých jeansech a zrovna Wimbledon si velmi zakládá na tradicích a do sekce pro členy klubu se patří přijít ve společenském oblečení. 

Zároveň pak Meghan pobouřila tenisové fanoušky, když zakázala přítomným divákům pořizovat fotky. „Byla to noční můra! Ona byla noční můra," prozradil deníku The Times jeden z pořadatelů, který měl za úkol se o Meghan postarat. 

Podle všeho se Meghan snažila o neutrální outfit, to se jí ovšem vymstilo, protože do sekce pro členy klubu se v jeansech prostě nesmí. Nepustili ji proto ani do královského lože a musela se spokojit s horším místem. Podle všeho to ale vévodkyni příliš nevadilo. „Nemohli ji pozvat do královské lóže, protože na sobě měla jeansy, ale jí na tom nezáleželo, prostě chtěla jen sledovat Serenu," dodal další z pořadatelů Wimbledonu. 

Bývalá hollywoodská herečka se navíc postarala o pozdvižení, když její ochranka zakázala fanouškům během zápasu pořizovat její fotografie. Místními pořadateli byla označena za dětinskou a paranoidní. Paní Sally Jonesová (64) například seděla ve stejné řadě jako Meghan, ale nevšimla si jí, dokud za ní nepřišel člen královské ochranky a nezaklepal jí na rameno a nezakázal jí fotit. 

„Působilo to celé neuvěřitelně náhodně. Bylo jasné, že jsem vůbec nebyla hrozba, jen obyčejná divačka ze střední Anglie, která se přišla podívat na tenis,“ přiznala Mirroru, že ji to celé dost rozhodilo. K celému incidentu se pak oficiálně vyjádřilo i vedení samotného Wimbledonu, které ovšem znělo poněkud odlišně od samotných pořadatelů. „Návštěva vévodkyně Meghan byla skutečnou poctou," znělo v prohlášení. 

Ve čtvrtek čeká Serenu Williamsovou v semifinále zápas s českou tenistkou Bárou Strýcovou (33), ale šušká se, že tento zápas si Meghan nechá ujít a podívat se znovu přijde až na finále. 

VIDEO: Loni se na Wimbledonu dařilo Meghan podstatně lépe

Fotogalerie
169 fotografií