Fanoušci královské rodiny si na Twitteru povšimli toho, co měla Alžběta na sobě během tří dnů, které Trump strávil v Británii. Zejména šperky totiž zvolila takového ražení, že to snad nemohla být ani náhoda.

V den příjezdu americké hlavy státu, kdy se královna setkala s arcibiskupem Justinem Welbym, měla na levém rameni na světlém kostýmku s přírodním vzorem připnutou brož, kterou dostala v roce 2011 jako dárek od Trumpova předchůdce ve funkci Baracka Obamy (56) a jeho ženy Michelle (54).

Kousek z 14karátového zlata a mechově zeleným achátem je americké výroby, pochází z roku 1950 a připomíná tvarem květinku. Skoro jako by tím, že si ho Alžběta vzala, vzkazovala Donaldovi, že jejím oblíbencem z Bílého domu není on, ale Obama.   

Když pak panovnice v pátek Trumpa a jeho manželku Melanii (48) pozvala na čaj o páté, oblékla pro změnu světle modrý kostýmek a opět sáhla do šperkovnice pro zvláštní klenot - brož ve tvaru palmového listu, kterou zdědila a kterou měla na státním pohřbu svého otce, krále Jiřího VI. Vybírá si ji snad jen v těžkých chvílích?

Nikdo by se jí jistě nedivil, pokud k politikovi nechová zrovna sympatie. On se k ní totiž také nezachoval nejlépe, když porušil královský protokol, otočil se k ní zády a šel před ní, což je nepřípustné, a navíc to působilo velmi neuctivě. Královna ho ale raději obešla, než aby ho na chybu upozornila.

Do třetice všeho dobrého pak v sobotu, kdy Trump odjížděl, Alžběta na setkání s belgickým královským párem zvolila k modrým šatům brož ve tvaru sněhové vločky z 48 safírů. Tu přitom dostala v roce 2017 od kanadského lidu coby dárek ke 150. výročí Kanadské konfederace. Jednalo se snad o další rýpnutí?

Vždyť coby královna by měla zůstat nestranná a k politice se nevyjadřovat, a tak by brože byly zajímavý způsob, jak nic neříct a přitom dát najevo svůj názor. Pokud to tak je, Donald se ale asi stejně nedovtípil.

VIDEO: Královský trapas: Trump se choval neuctivě, Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem

Video
Video se připravuje ...

Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem Reuters

 

Fotogalerie
64 fotografií