Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trump udělal Alžbětě II. to, co nesmí ani její muž. Navíc královnu nechal čekat

Video se připravuje ...
Autor: ula - 
14. července 2018
16:55

Návštěvu prezidenta Donalda Trumpa (72) ve Velké Británii neprovázejí jen demonstrace, ale také řada trapasů. Na audienci u královny Trump dvakrát porušil protokol. Nejprve nechal britskou královnu Alžbětu II. (92) čekat 12 minut, než se dostavil se svou manželkou Melanií. Následně se před královnou ani jeden z prezidentského páru neuklonil. Největší porušení protokolu měla však teprve přijít.

V Británii je momentálně 26 stupňů Celsia a královna, která nedávno trpěla zdravotními komplikacemi, musela na amerického prezidenta čekat v horku 12 minut. Podle portálu Daily Mail nebyla britská panovnice nijak nadšená, podle záznamu si dokonce kontrolovala hodinky. 

Když se prezidentský pár objevil, přišlo první porušení královského protokolu. Trump ani jeho žena se královně nepoklonili, pouze jí potřásli rukou. Poklona sice není povinná, je to však tradiční a zdvořilé gesto.

Pak následovala prohlídka královniny stráže, při které se americký prezident dopustil hrubého porušení protokolu. Královna mu sice gestem naznačila, že má jít po jejím boku, prezident se však k ní postavil zády a vyrazil kupředu. Alžběta II. tedy vzdala snahu ho upozorňovat a raději ho obešla. 

Video  Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem.  - Reuters
Video se připravuje ...

Podle královského protokolu se nikdo nesmí obrátit k monarchovi zády nebo jít před ním. Dokonce i manžel královny, princ Philip, musí chodit pár kroků za ní.

Na sociálních sítích se okamžitě zvedla vlna kritiky. Podle mnohých byl Trump nezdvořilý a hrubý k jedné z nejdéle vládnoucích panovnic v Evropě.

Podívejte se na návštěvu prezidenta Trumpa v Británii:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

crab ( 15. července 2018 21:47 )

Slusnost a ohledy na druhe lidi se neda koupit.

crab ( 15. července 2018 21:42 )

Trump je skutecne sobec a vidlak. On se k ni nechoval s uctou ani jako k zene. Nechat cekat starsi zenu je projevem hlouposti a sbeckosti. Zrejme chtel ukazat ze on je na vyssim stupinku, ale zmylil se, Kazdy normalni clovek by sel pomalu vedle sarsi zeny a nechal by ji udavat tempo. On sel naprosto sobecky podle jeho vlastniho tempa a ani se na kralovnu nepodival jestli ji ta rychlost vyhovuje. Bez ohledu na to ze je kralovna, je to zena a je to starsi zena, takze ji ma byt projevovana ucta a ohled.

flora ( 15. července 2018 14:57 )

Osobně si myslím, že sama Alběta II. se s tím vyrovnává mnohem snáz než novináři, kteří na chybu v protokolu číhají, nebo její "dvůr", který tam našel pro sebe slušnou obživu. Alžběta dobře vi, že doba království a zámořských kolonií je nenávratně pryč a jde jen o divadlo pro lidi. A jako má ona svá vlastní pravidla , je jí jasné že svá vlasní pravidla mají i alfasamci typu Trumpa. A je jí i jasné proč .

kristinn ( 15. července 2018 14:54 )

delviar:

sores ( 15. července 2018 14:39 )

Celá Británie stojí už za ho..o! Starostu Londýna dělá čmoud což je skandál!!! Čmoudi se tam roztahují a nemakají pouze malé procento. A babka nezasáhne, ta ani už neví která bije jen chodí.

Zobrazit celou diskusi