Během tří let jsem rozdala spoustu šatů, kabelek a taky několik párů bot. Naposled jsem před měsícem dala do dražby večerní psaníčko od značky Furla. Bylo jako celá značka nadčasové a já jej věnovala do dražby ve prospěch organizace pomáhající hluchoněmým zařadit se plně do života, například pracovat v Tiché kavárně. Má skříň se postupně zmenšila na jeden větší štendr. Už nemám co dát.

"Už nemám co dát," jsem řekla i zpěvačce, herečce Emmě Smetana, která už poněkolikáté pořádá v Hudebním divadle Karlín dobročinný bazar a je veřejnosti především známa jako moderátorka zpravodajství TV Nova. "Já nechci žádné věci, já chci dražit vás. Téma letošního bazaru je totiž zážitek," odpověděla.

Dražíme roli ve filmu Jana Hřebejka. Taky vaření se slavným kuchařem Markem Raditschem v restauraci Kampa Group spolu s romantickou večeří pro dva. Anebo Marek předvede svůj um a bude lektorem u domácí plotny toho, kdo nejvíc přihodí. V seznamu položek figuruje i vyhlídkový let s porotcem SuperStar, komponistou Ondřejem Soukupem v jeho soukromém letadle. Rovněž romantický víkend na břehu jezera v maringotce populárního herce Standy Majera, ať už s ním, či bez něj. Zážitek s TV moderátorkou Danielou Písařovicovou je překvapením a já nabízím večeři se mnou… A chtěli bychom nabídnout i vás," dodala moderátorka.

"Dobře, Emmo, dávám tedy do placu dvě hodiny módního poradenství, povídání si o souvislostech image, životního stylu, i když mi schází čas i na blízké, rodinu," zněla odpověď. "Jde přece o dobrou věc.“

Emmy bazar se koná na pomoc těžce nemocným dětem v pondělí 14. 12. a probíhá od dvou hodin odpoledne do pozdního večera v pražském Hudebním divadle Karlín. Zážitky se draží od osmi večer, ale to neznamená, že do té doby žádné nebudou. Naopak. A taky tu můžete koupit sobě i jiným různé věci, dárky s hřejivým pocitem, že tím pomáháte potřebným.

P.S.

Nejatraktivnější položkou dražby nejsem, ale doufám, že se vydražím uspokojivě. Nikoli kvůli sobě, ale věci samotné. A taky vím, že se o charitě nemluví. Ta se dělá. Ale taky je pravda, že se o ní musí lidé dozvědět. Přijďte a přihazujte. Těch onkologicky i jinak nemocných dětí, zoufalých rodičů bez prostředků na jejich plnou léčbu je spousta. Bohužel.

Fotogalerie
8 fotografií