Smetana vyrazila s přítelem na výlet do Británie, který si chtěli zpestřit návštěvou unikátního filmového představení slavného Titaniku, který doprovází živý orchestr a zpěváci. „Chtěli jsme vidět kousek generálky představení Titanic LIVE. Omylem jsme se ale v šeru sálu usadili do lóže, která, jak se posléze ukázalo, je vyhrazena britské královně,“ prozradila Blesk.cz moderátorka.

„K tomu, abyste tu mohli sedět, musíte mít výslovný souhlas od královny, vysvětlila nám ochranka Royal Albert Hall, když nás z dané lóže vykazovala,“ dodává Smetana. „Většina párů má nějaký ten ‚svůj‘ film a u nás s Jordym je to právě Titanic. Proto jsme si premiéru Titaniku nemohli nechat ujít,“ nechala se slyšet Smetana.

Kromě nadšení z představení si totiž z této britské metropole odvezla i mimořádný zážitek ze setkání s producentem Titaniku i autorem hudby k filmu – americkým skladatelem Jamesem Hornerem (62), který kromě tohoto velkofilmu udělal hudbu třeba k filmu Avatar, Statečné srdce nebo Apollo 13.

„Byla to pro nás opravdu čest, prohodit pár slov s mužem, který je autorem nejúspěšnějšího soundtracku všech dob, držitelem Oscara i Grammy, a který je vedle Titaniku podepsán pod více než stovkou kompozic filmové hudby. Navzdory všem těmto úspěchům je velice skromný a milý,“ popsala setkání s Hornerem Emma Smetana. 

Po Londýně bude Praha druhým městem, kde bude Titanic Live Show uvedena a kde zároveň vypukne světové turné této produkce. Projekci filmu na plátně o rozměru 24 metrů bude 14. června v O2 areně doprovázet Český národní symfonický orchestr.

Fotogalerie
5 fotografií