Kdo tedy opět příležitostí i etiketou daný styling minul? Byl v separátním saku, triku, bundě, teniskách? Kdo si spletl kreativitu s cirkusem, anebo provinčně nudil? Kdo šlápl vedle a kdo to dal?

Řada osobností showbyznysu, včetně těch, jichž se anketa týkala, se omluvila. Tváře náležící k progresu hudební současnosti chyběly a do Státní opery jako vždy přišly především persony popu mající vrchol v totalitě odžité slávy za sebou.

Lid svým hlasem Českým slavíkem opět obdaroval zkušené harcovníky Karla Gotta, Lucii Bílou, kapelu Kabát. Žádné velké změny se nekonaly, Lucie Vondráčková opět skončila druhá a z její aranžované, špatně padnoucí saténové toalety by se dala ušít opona. Tomáš Klus se nedostavil, ale sjetý štěstím poslal zmatený videovzkaz. Skupina Kabát etiketě opět vzdorovala. A veřejnost mistru Gottovi nejen přiřkla jubilejního čtyřicátého Českého slavíka, ale i Absolutního a Platinového, aby jej tak ujistila o své lásce, která v nelehkém zdravotním stavu velmi pomáhá…

Ach ta provinčnost

Dlouhých toalet na galavečeru přibylo, ale řada z nich bohužel byla na předávání cen nevhodně opulentní. Mnohé dámy, v touze blýsknout se, si při nedostatku citu pro věc pletly akci s Plesem v Opeře. Nepatřičných bund, kožených sak, triček a džínsů bylo naopak méně, ale ignorantů etikety se Český slavík nezbavil. Hitmaker a také jeden z neměnných miláčků lidu Michal David si tentokrát vzal smoking, jenž mu kultivovanost stejně nezajistil. Zpěvák Petr Kolář se svou přítelkyní Lenkou však dopadl mnohem hůř a šíleně ve dvojici působili i Pepa Vojtek s ženou Jovankou.

Nejluxusnější pár v Opeře tvořil slovenský muzikant Pavol Habera a jeho žena, slavná supermodelka Daniela Peštová. Habera byl ďáblem, co nosí Pradu a jeho paní si tentokrát od této ikonické značky vzala pouze psaníčko a náušnice.

Podtrženo, sečteno

Český slavík zkrátka ničím nevybočil. Opět připomínal lepší besídku. Úroveň oblečení na něm se sice step by step lepší, ale k omamnému světu zahraničního showbyznysu má daleko. I jubilejní padesátý ročník ankety se stal mixem buranských ignorantů a person, jež sice chtějí protokolu dostát, ale nevkus je i tak posílá na pranýř. A samozřejmě těch, jež se prezentovat umí. Byla to dost nuda. Nuda čpící fosilností. Výstředníci chyběli…

Lucie Bílá: Krize v detailu

Opět se stala zpěvačkou roku a do Opery zvolila lady hodnou kreaci v její oblíbené černé oživenou bižuterním hroznem perel, které s linií dekoltu příliš neladí a poněkud se o pozornost perou s ozdobou z ramene spadlých rukávků. Ve vykrojené sukni vystavené nohy měly být nahé anebo v neviditelných tělových punčoškách. Nahrálo by to eleganci, lépe by vynikly.

Známka: 2

Lucie Bílá: Krize v detailu.
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Lucie Vondráčková: Etuda provinčnosti

Zpívající herečka či hrající zpěvačka, jež spojila svůj život s hokejistou působícím za oceánem, byla opět na Slavících druhá a znovu tím připomněla, že tato anketa je o lidové popularitě, nikoli umělecké kvalitě. Ze saténu aranžovaná toaleta s monstrózní vlečkou, v níž si pro cenu přišla, na tělo příliš nepadla. Látky bylo bez příčiny příliš. Tohle je model na úrovni salonu maloměstské švadlenky.

Známka: 3

Lucie Vondráčková: Etuda provinčnosti
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Pavol Habera a Daniela Peštová: Ďábel nosí Pradu

Zpěvák a komponista se k modrobílé kreaci své ženy vyladil navy barevným oblekem z mohérového vlákna od luxusní značky Prada. V podobných tónech modré se nese i košile ze strečového popelínu stejné značky, od níž pochází i boty z teletiny. Black Tie to sice není, ale na Slavíky a na rockera je to velmi dobré. A cit pro věc měla i Daniela, i když mě její do obrazců členěná kreace neomamuje.

Známka: 1 

Pavol Habera a Daniela Peštová: Ďábel nosí Pradu.
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Kateřina Mátlová: Smeč přes čáru

Popová, Evropu brázdící, zpěvačka, která je švagrová hudebního bosse Františka Janečka, dorazila v nepatřičně plesové toaletě s útlým, na její vnady upozorňujícím živůtkem, na nějž navazovala monstrózní tylová krinolína. S velkým otazníkem byla i v rámci trendu sloučit neslučitelné na róbu navrstvená, metalickými peckami zdobená kožená bundička se slupkou pod boky sahající kožešinové vesty, která na objemné sukni parádu nedělala.

Známka: 3

Kateřina Mátlová: Smeč přes čáru.
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Pepa Vojtek se ženou Jovankou: Kdo s koho?

Bývalá muzikálová tanečnice oblékla model s objemnou taftovou sukní a flitry zdobeným živůtkem, jenž její postavě neprospěl a učinil z ní malou almaru. Pudrově starorůžové bolerko z umělého chlupu pel jisté lacinosti gala ještě umocnil. Muž Pepa, který si se svou kapelou Kabát znovu došel pro Slavíka, zůstal věrný představě tuzemského rozevlátého rockera a postaral se tak o matrix v páru galavečera.

Známka: 4

Pepa Vojtek s ženou Jovankou: Kdo s koho?
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Lucie Borhyová: Standardní panička

Moderátorská hvězda hlavního toku zpravodajství TV Nova dala v doprovodu kolegy Raye Korantenga národu na vědomí, že se dokázala s rozchodem partnera vyrovnat a její půvab tím rozhodně neutrpěl. Na poli módy však svůj stín nepřekročila. Pajetkami poseté, v dekoltu sklíčky zdobené pouzdro šatů plus kožešinové paleto včetně klasických lodiček dress codu večera vyhovují. Sex-appealu samice nahrávají, ale pel VIP šarmu nemají.

Známka: 2

Lucie Borhyová: Standardní panička
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Petr Kolář s přítelkyní Lenkou: V rámci panoptika

Bard tuzemských muzikálů a interpret omšelých hitů tentokrát jemu vlastní trika s potiskem plus koženou bundu dal tzv. k ledu a v rámci gala si k černým džínům vzal saténovou, varieté žádanou košili a na ni oblékl nebezpečně metalově lesklé sako s rudým akcentem kapesníčku. Jeho drahá se s ním s modelem se zvonovou sukní a ornamentální flitrovou výšivkou zatoužila barevně vyladit. Její styling je stejně mimo jako prezentace démonického Koláře.

Známka: 5

Petr Kolář s přítelkyní Lenkou: V rámci panoptika
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Dalibor Janda s dcerou Jiřinou Annou: Mimo mísu

Ikona českého popu osmdesátých let, která má na kontě pár historických hitů Kde jsi, Hurikán atd. ani letos na galavečeru nechyběla. A opět byl v doprovodu dcery, která se bez úspěchu snaží na hrobě popularity otce tančit a být zpěvačkou. Neforemné antracitové džíny, kostkovaná košile a v ní zlatý řetěz, plus kožené sako vypovídají o vkusu a kinderstube držitele tří totalitních Zlatých slavíků par excellence. Dceru nevyjímaje. Takhle ne!

Známka: 5

Dalibor Janda s dcerou Jiřinou Annou: Mimo mísu.
Autor: Foto Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Fotogalerie
9 fotografií