„Setkaly jsme se dvakrát, ale protože to byl film podle literární předlohy a nikoli dokument, víc nebylo nutné,“ řekla Blesku Vilhelmová, která musela být v Kajínkovi blondýnka stejně jako Slámová.

„Na proměny ve filmu jsem zvyklá, blondýnka už jsem byla několikrát a ne naposledy,“ míní Vilhelmová. Herečka měla možnost se sejít i s Jiřím Kajínkem, kterého se štábem navštívila ve vězení. „Působil na mě jako velmi energický muž, což mě překvapilo. I když je už šestnáct let ve vězení, pořád se drží ve formě. Je to pevný chlapík,“ vychválila nejznámějšího českého vězně herečka.

S obsazením Vilhelmové je Slámová spokojená

S tím, že byla Vilhelmová obsazena do role postavy, která je napsána podle ní, je spokojená i Klára Slámová. „Táňa se mi jako herečka vždy zamlouvala, myslím, že je snad nejlepší herečka v Česku,“ uvedla. „Myslím, že postavu zvládla dobře,“ dodala advokátka s tím, že ale měla hodně připomínek k různým verzím scénáře.

Filmem, který bude mít premiéru 5. srpna, se ale rozhodně s Jiřím Kajínkem neloučí. „Pro mě to nebude uzavřené nikdy. Nestává se, že by nebyla povolena obnova řízení, jako se to stalo v tomhle případě.

V tuto chvíli je podána stížnost ve Štrasburku a také žádost o milost. Připravuje se postupně nový návrh na obnovu řízení,“ upřesnila.

Jiří Kajínek
Autor: Pavel Machan, Martin Mithofer