„S panem Kajínkem jsme prožili spoustu času, ale vždy šlo pouze o vztah mezi klientem a právníkem. Musíme si uvědomit, že se natočil film pro diváka a ne dokument. Hlavní linie filmu odpovídá skutečnosti, ale pak je tam spousta jiných linií, které tomu dodávají šťávu,“  říká Klára Slámová, která hodně let bojovala za to, aby se Kajínek dostal na svobodu.

Milostný trojúhelník

„Ve filmu jsou rozhodně autentické některé technické věci, některé informace, které by se člověk normálně nedozvěděl, a zároveň je tam i určitá míra filmové nadsázky. Tím myslím například milostný trojúhelník mezi advokátkou, právníkem a Kajínkem, který je samozřejmě fabulace," tvrdí scenárista Dobeš.

Dva čtvrthodinové sestřihy scén z filmu Kajínek měli diváci možnost vidět na filmovém festivalu v Karlových Varech. „Moc se mi to líbilo, myslím, že film má velkou šanci chytit se i v zahraničí,“ míní jeden z filmových kritiků.

Ve filmu režisíra Petra Jákla se v roli Kajínka objeví ruský herec Konstantin Lavroněnko, Michal Dlouhý i se svým nedávno zemřelým bratrem Vladimírem, Alice Bendová nebo Vašek Noid Bárta. Premiéra je naplánována na 5. srpna 2010.

Fotogalerie
1 fotografie